Carpale boss en metacarpofalangeale gewricht :-)

Wat is da nu weer? Ik ben het ook even gaan opzoeken hoor 😛

De verbinding tussen hersenen, ruggemerg en de rest van het lichaam noemt men het perifere zenuwstelsel. Vanuit de hersenen en het ruggemoerg lopen zenuwen naar vrijwel ieder deel van het lichaam. Beschadigingen kunnen grote gevolgen hebben. Bij Eric is de tricipsspier van zijn rechterarm niet zoals het hoort en is het gevoel van duim en die van het gebied tussen duim en wijsvinger niet optimaal. . Het spierweefsel is voor een groot deel verloren en de gewrichten worden stijf bij gebrek aan beweging. De therapie die de kinesisten toepassen is rekken, strekken, verlengen, stretchen… dus proberen soepel te maken zodat de bewegingsmogelijkheid hersteld zou worden.

Op de revalidatie merktte de kinesiste op dat Eric een probleem had. Het klein gewrichtje aan de basis van uw duim, noemt men het carpometacarpale gewricht en maakt verbinding tussen het eerste middenhandsbeen van de duim en anderzijds een handwortelbeen van de pols. Dit gewricht laat voorachterwaartse beweging en zijdelingse beweging toe. Het is dit gewricht dat het mogelijk maakt uw duim in de handpalm te bewegen. Bij Eric plooit dit niet maar komt het gewrichtje uit de kom. Daarom lieten we onlangs foto’s maken en een echografie en di diagnose luidt: bij geforceerde flexie van dit gewricht een duidelijke diastase van de gewrichtsruimte tot mm: interne hyperlaxiteit 
De dorsale zijde van de linkerpols: een zichtbare module bij flexie is vermoedelijk het gevolg van carpale boss . Op de bovenzijde van de pols is dus extra bot gegroeid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s