NMR of MRI

Eerst noemde men het een NMR-scan (nuclear magnetic resonance). Deze benaming relateerden vele patiënten aan schadelijke straling. Daarom veranderde men de naam in MRI (magnetic resonance imaging). Als MRI opzoekt, krijg je volgende omschrijving: beeldvorming van het binnenste van het lichaam, zonder dat dit moet worden geopend 🙂

Met een groot en sterk magnetisch veld worden signalen in het lichaam opgewekt en via een antenne worden deze signalen verwerkt tot een afbeelding. Dit is mogelijk omdat er in ons lichaam een enorm aantal waterstofatomen bevinden.

Vooraleer je geroepen wordt, vul je eerst een vragenlijst aan. Metalen voorwerpen mogen niet mee in de scanruimte . Patiënten met een pacemaker mogen geen MRI-onderzoek ondergaan. Je ligt op een tafel en wordt langzaam in een tunnel geschoven. Het is een vrij kleine ruimte dus je kunt beter geen claustrofobie hebben. Je krijgt een drukknop die je kan indrukken bij problemen. Je moet heel stil liggen en proberen te ontspannen. Tijdens het scannen hoor je een kletterend geluid, zoals bij een machine dat defect is. Daarom krijg je een hoofdtelefoon of oorstopkes. Bij Eric duurt het ongeveer 20 min.

Nadien hebben we een afspraak bij Dr Martens om de resultaten te bekijken. Het ruggemergkanaal is goed open en het implantaat is goed ingekapseld. Hier kan niks meer mislopen, zegt de specialist. 7 jaar geleden vertelden ze ons ook dat er niks meer kon gebeuren dus opteren we toch om jaarlijks een MRI Scann te laten doen zodat we dit kunnen controleren.

MNR 040413 2

MNR 040413

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s