Kookles: Soep van pastinaak en gember

Ingrediënten

olijfolie
boter
1 grote ui
2 teentje knoflook
4-5cm gember
1/4 kl komijnpoeder
1/4 kl cayennepeper
500 gr pastinaak, geschild, in blokjes van 1 cm
800 ml groentebouillon
200 ml volle melk
zeezout en versgemalen zwarte peper
amandelschilfers of pompoenpitten

  1. Verhit olijfolie en boterop en fruit de ui glanzend
  2. voeg knoflook, gember, kardemon, komijn en cayennepeper toe en roer door
  3. doe de pastinaken erbij
  4. schenk de bouillon erbij  en laat sudderen tot de pastinaak zacht is (15 min.)
  5. Laat wat afkoelen en pureer de soep
  6. Voeg melk toe en breng op smaak met pezo
  7. Rooster amandelschilfers of pompoenpitten in een droge pan tot ze kleuren
  8. werk af met een draai aan de pepermolen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s