Nog niet de hekkensluiter van onze sneeuwwandelingen

2 weekendjes terug maakten we, zo veronderstelden we althans, nog een finale sneeuwwandeling in onze gemeente Meerhout. Via het wandelknooppuntennetwerk Kempische Duinen hebben we hier namelijk een helebool mogelijkheden. Je kan online een route plannen: http://www.wandelknooppunt.be/wandelnetwerk.aspx?kaart=kempense-landduinen.

Hier en daar dwarrelden er nog wat sneeuwvlokjes ’s morgens zodat we mochten genieten van het mooie natuurschoon 🙂 We vertrokken thuis richting markt tot ons 1ste knooppunt 70

Vanuit hier wandelden we verder langs kleine besneeuwde paadjes richting knooppunten 77 en 85. We passeren de omwalde Monnikerhoeve of Grote Hoeve, gelegen op de oever van de Grote Nete. Men vind deze hoeve terug in geschriften van het jaar 741 en in 1229 kwam het in het bezit van zusters. Rond 1300 stond hier een tiendschuur en later werd er een hoeve rond gebouwd die nadien verschillende keren werd verbouwd. Kort voor de 2de wereldoorlog kreeg het woonhuis zijn huidige T-vorm. Er is tevens een 18de eeuws koetshuis, een schuur en stallingen. Via een platanendreef is deze hoeve bereikbaar. Momenteel is de hoeve in privébezit. In 1944 werd deze hoeve beschermd als landschap en in 1971 werd het gebouw beschermd als monument.

We wandelen verder langs de grote Nete richting knooppunt 82. Het is even vrij druk verkeer omdat er op een plaatselijke visvijver een kaartenprijskamp is. We worden nog uitgenodigd door Jimpy maar we besluiten toch maar om door te stappen richting knooppunt 91. Al stappend door de kleine paadjes naast het water krijgen we fraaie taferelen te zien.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

DSC_8292 Meerhout vermeldt op een 50-tal straatnamenbordjes de herkomst en voor 32 ervan werd zelfs een tekening gemaakt door Inge Verpoorten. Zo leerden we dat straatnaam “Het Palet” verwijst naar kunstenaars die in een hoeve hun tentoonstellingen hielden en Jef Vanuytsel had er zijn 1ste optreden.

Verder via een voor mij nog onbekend paadje langs de voetbalterreinen FC De Witch, de Jagersweg oversteken en verder via het KSJ-lokaal, knooppunt 87, vervolgens 83 tot de Engstraat, en zo verder richting Markt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We merken wel op dat er heel wat straatbordjes tegen de grond liggen op ons laatste stuk van de wandeling. Via knooppunt 72 en 69 zijn we bijna thuis dus verloren zijn we ni gelopen. We hebben zelfs nog een ommetje gemaakt en ons even gaan verwarmen in ’t Magazijn, ons favoriete café

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Thuisgekomen zit poes Max os al op te wachten die een muisje gevangen heeft. De 1ste krokusjes bloeien al en de visjes zwemmen nog onder ’t ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s