Zaterdag P.M. in Dardennen

Na onze verkenningstocht verdienen we een stevig middagmaal vooraleer we onze fotozoektocht starten. We placere ozze va achter ’t raam met een borreltje en een pralinneke, trekke os wandelschoenen aan en we zijn weg.

Het is een zalig wandelweertje en het zonneke komt er zelfs door. De bosweggeltjes zijn niet meer bevroren wat het stappen stukken makkelijker maakt. De eerste foto van de bekketrekkers wordt gevonden en de Jeroen komt zoal es polsen bij mij of hij nog niks voorbijgelopen is en zoals ik dan ben, stel ik hem gerust 😛 Ook de poëten zijn wa ongerust omdat ze na een half uurke nog altijd geen tekst gevonden hebben maar van zodra we het dorp inslenteren, wordt het een drukke bezigheid: tekstjes lezen en borden zoeken.. Zo passeert de tijd dan ook snel en er wordt onderweg heel wa afgebabbeld en zoals we tijdens onze Kerstwandeling leerden, worden er zelfs engeltjes gemaakt in de sneeuw. Er is ook wat tijd om te discussiëren over de plaatskes van de genomen foto’s maar ondertussen is het gewoon genieten van de toch wel heel mooie streek. Aan een bank worden de koffiekoeken bovengehaald om weer wa op krachten te komen en dan nog het laatste stuk van de wandeling dat eindigt aan het beekje achter onze auberge. De laatste foto’s krijgen nog een plaatske in het rijke en dan is het afwachten wie de hoofdprijs zal winnen. 1ste plaats voor de durvers, 2 de plaats voor de gekkebekketrekkers en 3de plaats voor de poëten. Proficiat!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Nu even opfrissen en ’t is alweer tijd om aan tafel te schuiven. De belangrijkse brandstof voor zo’n sportievelingen zijn natuurlijk koolhydraten. Leo & An prepareerde dan ook een verrukkelijke spagetti zodat we onze verbruikte caloriën alvast weer konden terugwinnen. Nadien even opruimen,  het stoofke werd al aangemaakt met zelfgesprokkeld hout en er werd gezellig een pintje gedronken. Er werdl heel wat gesproken over “de nieuwe meisjes” die ervoor zouden zorgen dat de zaak hier weer vol zou lopen. Er passeerden echter ni veel klanten alhoewel ze toch wel een uitgebreide keuze hadden 😛 De  sfeer zat er goed in en Luc zorgde, samen met 3 vrijwilligers nog voor wat extra entertainment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s