Dardenne huisje Auberge de la Lienne: rekening stookkosten: 25 u x 10 l x 1,00 € / l

Via Belvilla vonden we een tof huisje in Dardennen. Ze bieden een groot assortiment aan en we boekten dus Auberge De La Lienne in Stoumont (Rahier):
http://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/rahier-16-personen-BE-4987-112

De huurprijs kan je online berekenen en ook de kosten die je ter plaatse dient te betalen, staan netjes vermeld op de site zoals: Borgsom: € 500 terug max. 14 dagen later, Schoonmaak:Verplicht; € 100 en de prijzen van Elektriciteit:€ 1,40/kWh, Gas/Olie: € 1,50/Liter, Water:Verplicht: € 6/m3, Milieu: Verplicht; € 20 / verblijf, Toeristenbelasting:Verplicht, indicatie € 0,75 /persoon/nacht.

De eigenaar komt langs vooraleer je naar huis vertrekt en noteert alle meterstanden. Hij biedt aan om alle kosten rechtstreeks met de borg te regelen zodat alles netjes afgerekend wordt.

weekend ardennen kosten

Thuisgekomen wordt alles even bekeken en wat blijkt: we moesten 250 € betalen voor de stookkosten 😦

Na een mail met de klantendienst van Belvilla, blijkt dat we nog bij de gelukkigen !

Geachte heer

Dank u voor uw bericht. Aangezien wij vaker dezelfde vraag krijgen van onze gasten m.b.t. de hoogte van de eindafrekening hebben wij onlangs contact opgenomen met de huiseigenaar. Hij gaf aan dat zijn verwarmingsinstallatie inderdaad 10 liter per uur verbruikt. De meterstand geeft het aantal uren in werking weer. Een verbruik van 25 uren zou in uw geval kunnen kloppen in een verblijfsperiode van ongeveer 48 uur.

De huiseigenaar heeft overigens lagere eenheidsprijzen berekend dan op het verblijfsticket vermeld staan.

De gasten die vóór u in de vakantiewoning hebben verbleven (in de maand februari) hadden een verbruik van 270 liter, ook tijdens 1 weekend.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Als we dat op een weekbasis zouden berekenen, zou ons da 875 € gekost hebbe… daarom zouden we volgende huurders even willen verwittigen door een reactie op de website van Belvilla. Ze pakken immers uit met volgende slogan op de home-pagina: Belvilla vakantiehuizen: boeken met 100% Belvilla-garantie! 30+ jaar ervaring   –  4.500.000 overnachtingen in 2012 –  Klanttevredenheid 8.6 –  142.000+ klantreviews

Hartelijk dank voor het invullen van de gastenbeoordeling.

Uw gastenboekbijdrage:

we hebben met gans de familie een zeer gezellig weekendje beleefd in Rahier, het zonnetje was van de partij en hebben prachtige wandelingen gedaan de auberge heeft zijn charmes, voldoende plaats en aan voorzieningen is er geen gebrek,  één groot minpunt waar men wel rekening mee moet houden zijn de verwarmingskosten, ons werd 250 liter mazout aangerekend voor een verblijf van 2 dagen

Tot op heden staat onze reactie nog steeds niet bij de “ervaringen van gasten” en ik vrees dat deze er ook niet gaat opkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s