Kookles: Mousse van chocolade en platte kaas

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Crème anglaise

  • 100 ml melk
  •  50 gr suiker
  • 3 eierdooiers
  • 5 gelatineblaadjes

Mousse

  • 500 gr platte kaas
  • 350 gr room
  •  25 gr cacaopoeder
  •  30 gr suiker
  1. Week de gelatine in koud water
  2. Kook de melk met 3/4 van de suiker
  3. Klop de eierdooiers op met de rest van de suiker
  4. Giet een beetje van de kokende melk bij de eierdooiers en giet dan het ei-melkmengsel bij de rest van de melk
  5. Zet op een zacht vuurtje en roer tot je een dikke massa krijgt. Laat lichtjes afkoelen
  6. Roer de gelatineblaadjes door de crème anglaise (op 60° smelt de gelatine maar blijft de gelkracht werken)
  7. Klop de room op met de suiker
  8. Spatel de platte kaas door de crème anglaise en doe alles bij de slagroom.
  9. Hou 2/3 apart in een kom en meng de cacaopoeder onder de rest van het mengsel
  10. Schep de mousse in lagen in een bakvorm en laat opstijven in de diepvriezer
  11. Ontvorm een dag voor je hem nodig hebt en laat ontdooien in je koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s