Asperges uit ozze va zennen hof

Ozze va is volop aan ’t hove. Hij voelt zich opnieuw veel beter na een lange winter. Hij gaat opnieuw fietsen. Met Charel op dinsdag en woensdag met de koersfiets en op maandag en zaterdag met Jef Dox met de gewone fiets. Zo fietst hij opnieuw naar den Hemel in Poederlee waar ze hem wel gemist hebben. Hij heeft daar altijd gewoond dus hij kent daar natuurlijk veel volk. Op vrijdagavond gaat hij kaarten met Jef Daems en Louis Das.

’s Woensdags heeft hij dan tijd op in zijnen hof te werken. De tomatenplanten zijn uitgeplant, ni zoveel meer als ander jaren: 80 plantjes maar 🙂 in 1 potteke was altijd het topke van het plantje eraf. 5 dagen achter elkaar heeft hij er een nieuw plantje in gezet maar uiteindelijk heeft hij het potteke weggesmeten. Volgens hem zat er een beestje in da potteke. Toch straf.. nu heeft hij dus ma  79 tomateplanten dees jaar 😛

006

En zoals elk jaar heeft hij ook weer heel veel asperges. Het goei weer zorgt ervoor dat de asperges al vlug groeien en ze kunnen op één dag tot 10 cm groeien in de opgehoogde bedden. Ozze va steekt dagelijks de asperge als die met zijn kopje boven de grond komt piepen want anders verkleuren ze.

Er is niks zo lekker als verse asperges uit ozze va zennen hof. Er is natuurlijk wel wa werk aan om ze te kuisen. Daarna de punten apart houden en het achterste gedeelte in stukjes snijden, even stomen en klaar om in te vriezen en om een portie lekker vers klaar te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s