Merret – Valence

Deze morgen, half 4, net voor de wekker afliep, waren we al uit ons bed. Als je leuke plannen hebt, lukt dat natuurlijk altijd beter 🙂

Douche genomen, boke gegeten, auto ingelade met hulp van ozze Max en ozze Leo en An zijn netjes op tijd. Stipt 5 u zijn we vertrokken richting Lyon.

Via de E313 richting Luik, verder de E25 Luxemburg en even een koffiepauze in Berchem om daarna verder Metz, Nancy en dan de payage op. Een 150 km neem ik het stuur over tot net voor Lyon. Onderweg was het landschap al heel mooi: veel gele weilanden met raapzaad die gewonnen wordt voor de bio-brandstof maar ook al bloeiende voorjaarsbloeiers. Het is wel redelijk bewolkt maar om te rijden is het heel aangenaam. De drukte valt enorm mee en we arriveren al rond 15u20 in Valence.

We installeerden ons in den Ibis en gingen op zoek naar de Rhone. Even de benen strekken na enkele uurtjes autorijden is aan te raden en het is hier helemaal opgeklaard. We gaan op zoek naar de rivier en aan de bushalte lezen we op ’t planneke waar we ongeveer moeten zijn. De wegen zijn hier redelijk druk met vele rotondes dus eigenlijk ni echt leuk om te wandelen. Aan de eerste rotonde merken we links een brug maar blijkbaar moeten we daar ni wezen volgens de mannen. We wandelen dus door maar uiteindelijk besluiten ze toch wijselijk te luisteren naar ons voorstel. We volgen even een fietsroute en ja hoor.. we arriveren aan de Rhône. Er is een mooi wandelpad en we ontmoeten een wandelaar met een lama. Blijkbaar gaat hij elke dag een wandeling maken met de lama en os An krijgt een “Bijoux”..

We arriveren even later aan de jachthaven waar we genieten van een biertje en een glaasje wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s