Valence – Vic

Het was een warme nacht zodat ik ni echt goed geslapen. De mooi vooruitzichten voor een nieuwe dag helpen wel om op tijd uit bed te springen. Eric doet zijn dagelijks Marokaans dansje om zijn polsen los te werken en het zonneke komt al piepen tussen de wolken.

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar Spanje. We volgen de Rhöne naar Montelimar en Orange waar we de rivier oversteken richting Nime en  Montpellier enzo richting Middellandse Zee. Bressière, Narbonne en in Perpignon passeren we de grens met Spanje. In Perpignon mogen de mobilhomes plassen, merkt de Leo nog op. Dat moeten we onthouden voor Thieu en Drea 🙂 We passeren bekende plaatsen zoals Figueres en Girona waar we de A2 verlaten en onze weg vervolgen via de C25 naar Vic.

12u55 zien we de besneeuwde tippen van de Pyreneeën. Prachtig om te zien: besneeuwde bergtoppen in de zon. Om 15u41 ontdekt Leo de bekende “tiet van Margriet” en iets na vieren arriveren we bij onze 1ste parador: Parador de Vic-Sau. We krijgen een superior-kamer met onze ‘Amigos’ Card en hebben een prachtig uitzicht over het meer.

We gaan onmiddellijk op verkenning zodat we ook even onze benen kunnen strekken. We doen een gedeelte van de wandeling naar het klooster van Casserres. We genieten van prachtige uitzichten en plantengroei zoals tijm, wilde orchideeën, steeneik,…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Daarna zit de dag er weer bijna op en hebben we nog even de tijd om ons op te frissen voor ’t avondeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s