Parador de Cardona

Deze indrukwekkende negende eeuwse burcht domineert de vallei van de rivier Cardoner. De Parador van Cardona ligt op de top van een heuvel. In het kasteel bevindt zich de kerk van San Vicente, die werd gebouwd in 981 en 40 jaar later uitgebreid werd. De 2e eeuwse Minyona toren is naar verluidt de gevangenis van Adeles geweest. Ze was de dochter van de hertog van Cardona, door haar broers opgesloten tot ze zich bekeerde, omdat ze verliefd werd op een leider van de Moren.

In de Parador bevindt zich een gotische kloostergang, de patio van de Duke’s en de oude tanks voor de opslag van water. Overal zijn grachten, torens en muren om het kasteel te verdedigen. Er zijn tal van decoraties in overeenstemming met de omgeving. Het meubilair is van middeleeuwse ontwerp, maar het modern comfort is belangrijk in het ontwerp .. Muren zijn versierd met wandtapijten en smeedijzeren fakkels

Vanaf de Parador, kan men de Romeinse brug over de rivier te zien. In vroegere steden was het een weg die veelvuldig gebruikt werd door de vroege christelijke pelgrims.

Via de toren van “La Minyona” hadden we een prachtig uitzicht over de stad. De oorspronkelijke structuur was een ronde toren met een diameter van 10,5 en  25 meter hoog. Dit is  typisch voor de 10de tot 11de eeuwse kastelen en fungeerde als uitkijktoren. Sinds de wijzigingen in het begin van de 19de eeuw, is hij nog slechts 12.5 meter. Het dankt zijn naam aan de legende die vertelt over de liefde voor een Moorse Prins van een dochter, La Minyona, van één van de burggraven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s