Sint-Vincentiuskerk van Cardona

Vandaag starten we onze dag met een bezoek van de Sint-Vincentius Kerk, toegewijd aan Vincentius Van Zaragoza.

Eerst passeren we het  klooster in  kolomstructuur, dat gedeeltelijk gerenoveerd werd. In de gebeeldhouwde decoratie van de kapitelen ziet men distels, het kenteken van de heren van Cardona.

De bouw van de kerk startte in 1019 door de kanunniken in 1019 en in 1040 werd het nieuwe gebouw ingewijd . Hier leefden kanunniken onder leiding van een abt onder het beschermheerschap van de heren van Cardona tot 1592. In 1794 ze werden ze gedwongen om de kerk, die daarna alleen werd gebruikt als opslagplaats, te verlaten. In 1931 werd het een Nationaal Monument en zijn huidige uiterlijk is het resultaat van een restauratie die begon in 1949. Het is een basiliek met een 3 driebeukig schip en het uiteindelijke resultaat is een gebouw dat wordt beschouwd als prototypische vroegtijdig catalan romanesque.

Rond de open binnenplaats bevonden zich de vorstelijke kamers van de heren van het kasteel tussen de 12de en de 14de eeuw. Maar vanaf dan tot halverwege de 15de eeuw verbleven de burggraven en de graven van Cardona hier met hun familie, in wat bekend stond als het Huis van de Heer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s