Van Seu naar Vielha

Vandaag vertrekken we naar onze laatste Parador en we gaan klimmen naar Vielha. Het is de hoofdstad van het Vall d’Aran en wordt omringd door bergtoppen van meer dan 2000 meter boven de zeespiegel. Haar oorsprong gaat terug tot de Romeinse tijd, toen het Vetula heette en waar volgens de legende, het thuis van de reus Mandronius was, die tegen de Romeinse bezetters vocht. In de 10e eeuw behoorde het dorp in de Catalaanse provincies en in de 12e eeuw werd het een volwaardig onderdeel van de Kroon van Aragon.

Onderweg genieten we van prachtige berglandschappen met in de verte besneeuwde bergtoppen. We passeren nog een dam waar we even onze beentjes strekken aan de “riu escrita”.

En dan rijden we omhoger, in de bergen en ’t sneeuwt dus we zijn blij dat we os frakskes bij de hand hebbe. Maar oh zooo mooi… al die watervallen zo hoog in de bergen. stoppen, stoppen voor fotokes.. maar als we stoppen zijn de watervallen ook gestopt met water-vallen. Uiteindelijk begrijpen we dat het sneeuwlawines zijn.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op 2072 mtr hoogte stoppen we aan het restaurant “El cap del port” dat (gelukkig ) gesloten is. Het is hier een bekend skigebied waar we nog wat foto’s nemen in de sneeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s