Summertime 

Na regen komt zonneschijn maar dit jaar heeft het zonneke wel lang op zich laten wachten. Mensen fietsen en wandelen en het is gezellig druk overal..

Naar de markt, een terraske doen en dan nog eve Eric thuis. Ozze va zit naar de koers te kijken en snoept alvast van de chocolade spekken die we meebrachten. Danny vertrekt maandag op Italië-verlof en de beurtrol om ozze va op tijd en stond een bezoekje te brenge, is ingevuld. Zo kan den Danny volop gaan genieten van zijn vakantie. Hij gaat nog wel winkele en de kasten, ijskast en kelder volproppen zodat ozze va natuurlijk niks tekort komt. De serre staat vol met tomatenplanten, komkommers, .. en we zuller er zeker voor zorge dat die ook genoeg drinke krijgen.

Als ’t zonneke schijnt, is ’t heerlijk vertoeven in os veranda met zicht op de vijver en de rondzwemmende vissen. De bananenboom is dit jaar extra groot. Het typisch Belgisch weer zorgt er wel voor dat de planten en bloemen er op hun best uitzien: waterlelies, hosta’s, rozen en de lavendel staat in volle bloei.

Ozzen Yves en Nele brengen komen langs na hun bezoekje op de konijnenmarkt in Mol. Het is een gezellig marktje met vissen, konijnen, kippen, vogels,… en vandaag nog een wereldmarktje. Omdat Nele op zaterdag moet werken, is de zondag hun enige gezamelijke vrije dag. Op zaterdag gaat ozzen Yves vissen dus da komt dan goed uit. Dit jaar werd hij trouwens de 1ste op het viskampioenschap van Meerhout. Nog ni niks eh… En Pipa is een nachtje op stap geweest in de vrije wereld. Da’s toch wel effe schrikke want die komt nooit buite. Uiteindelijk is ze veilig terug thuis geraakt.

Als kers op de taart krijg ik nog een supertof kado: een flessenhouder met 2 onderleggers. Echt heel mooi en origineel. De libel is gemaakt van stukjes eierschelpen.

En daar is ozze va seh.. gisteren ben ik daar nog wa bloemen gaan halen. De calla’s staan daar volop in bloei en passerende fietsers kijken nog es achterom bij al die bloemenweelde. De buxus heeft hij ook al helemaal gesnoeid dus vandaag is ’t rustdag voor hem. In zijn tuinstoel met de radio goed hard, meer moet da ni zijn.

In de namiddag ga ik nog wa in ozze vijver stofzuige. Na een bloedcontrole blijk ik een tekort aan vitamine D te hebbe te wijten aan een gebrek aan zonlicht. Dit kan wel es de reden zijn waarom ik me de laatste tijd niet zo goed voel, grieperig , vooral vermoeid en spierpijnen. Het is echt zalig om bezig te zijn in de vijver; zonnecrème gesmeerd, hoedje op en met de voetjes in ’t water. De namiddag vliegt voorbij . Een spekje op de bbq met een koude pasta, snoeptomaatjes en wat veldsla smaakte prima. Nog even de bloemekes drinke geve en dan in ozze luie stoel in de veranda.. meer moet da toch ni zijn..

Hopelijk blijft het weer nu zonnig met koele nachten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s