Zaterdagplannen

Vandaag hebben we heel wat plannen. Ten eerste moet er gewinkeld worden want vanavond krijgen we bezoek van Maria, Hilde, Luc en Jef. Het is echt barbecue-weer dus slaan we een assortimentje in: kippeboutjes, ribbekes, worsten, lamskroontjes en scampis. Verder nog paprika, wortelen, tomaten, veldsla, komkommer, groene bloemkool,… Als we bijna aan de kassa zijn, wordt ons een gratis biertje Maes Radler, een fris citroenbiertje. Het smaakt lekker en fris ook al is het nog maar net middag :-).

Er staat nog een bezoekje van de dierenspeciaalzaak De Stippel in Veerle. Kim, mijn collegaatje, heeft ons uitgenodigd tijdens de opendeurdagen dit weekend. Wel een toffe zaak daar: zoek je iets voor je huisdier zoals poezen, honden, knaagdieren, vogels, vissen,… hier is alles in huis, zelfs voor reptielen, slangen en spinnen,.. We worden ontvangen met een glaasje cava en krijgen van Kim een persoonlijke rondleiding. Ze toont ons het stokpaardje, laat ons de zachte chinchilla voelen, verder naar de vissen waar we neonnekes moeten tellen (zo maken we zelfs kans op een waardebon), ze toont ons nog een keigrote tarantula-spin en dan verder naar de reptielen. Ons blitsbezoekje loopt al vlug wat uit.

Onderweg nog even bij os moe sla ophale en dan beginnen de werkzaamheden voor ons etentje vanavand. We gaan ons wel moeten haasten want er is toch nog heel wat voorbereiding te doen. Ozzen Eric wil ook nog verse ijs maken terwijl ik alvast de groenten kuis en snijd. De slicer dicer komt goed van pas want het snijden van de paprika, ajuin,… gaat supersnel. Nog asperges en eikes koken, de broodjes bakken, het vlees voorbakken,…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het veldsla-slaatje met zongedroogde tomaatjes, het sap van deze tomaatjes met honing erover gieten, nog wat pijnboompitten en rozijntjes en klaar.

We zijn maar net op tijd gedouched als de bel gaat. De Jef heeft de eer om het bloemeke te schenken en het wordt al onmiddellijk gezellig met zo’n vierling in huis. De cava en wijn worden opengetrokken en onze barbacue kan aangezet worden. Smullen, een lekker wijntje, lachen, treiteren,… de avond is veel te rap voorbij dus gaan we nog es rap opnieuw moeten afspreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s