Onweer, Cunina-reisgenoten-bbq, onweer

De weersvoorspellingen voor vandaag zijn wat onrustwekkend maar we hebben geen tijd om ons daarover druk te maken. We voorzien een tafeltje buiten op ’t terras en als het weer te slecht is, kunnen we nog altijd binnen onze benen onder de tafel steken.Zaterdagochtend starten we al vroeg met de voorbereidingen: verse boontjes en worteltjes kuisen en stomen, komkommer snijden zodat die kan trekken in een vinegraite, paprika’s en tomaten in blokjes snijden, tagliatelli en patatjes koken, brood bakken,.. we hebben er eigenlijk best zin in. Het verjaardagsfeestje bij ons Sonja gisteren was natuurlijk weer heel plezant en gezellig zodat we niet al te vroeg in ons bedje zaten maar daar merken we weinig van.

Het meeste vlees hebben we voorgebakken want we willen geen risico’s nemen. Het zou helemaal niet leuk zijn dat onze vrienden ’s anderdaags ziek zouden zijn door een voedselvergiftiging ofzo..

Eric heeft gisteren reeds een gazpacho gemaakt met verse tomaten, paprika’s, komkommer, knofloof en olijfolie, afgekruid met zwarte peper.

Bij ons Sonja gisteren kreeg ik van haar buurvrouw nog een receptje te pakken van een bruchetta met verse salsa: 4 tomaten ontpitten en in fijne blokjes snijden, 1 rode ui en ontpit, rood pepertje fijnsnijden, verse basilicum uit ons kruidentuintje, in reepjes snijden en alles mengen met 1 el olijfolie en balsamico. Een stokbrood afbakken en in snijden. Net voor het opdienen besmeren met kruidenboter, even in de oven en daarna beleggen met de salsa die je best enkele uren van te voren maakt. Heel lekker (pikant)..

En dan wordt het donker. Dikke wolken glijden in slierten voorbij en het waait verschrikkelijk hard, veel regen, bliksem en donder. We horen een harde slag vlakbij… en nadien horen we dat er verschillende bomen ontworteld zijn in de buurt.. Gelukkig was onze tafel buiten nog niet gedekt.

Het weer klaart toch weer op en het zonneke straalt in de namiddag. Tafeltje klaarzetten, stoeltjes van de zolder, bordjes en bestek uit de kast.. nog net tijd voor een rappe douche en klaar om te onze vrienden te begroeten.

De eerste gasten, Jeannine en Frankie hebben ons stekje goed gevonden en dit geldt ook voor Jan en Annemie, Bart en Philippe en Dirk en dan Kurt, die hier de deur platloopt sinds een jaar of 2.. Tijdens het apertief van ’t huis kwamen de tongen los. Jan en Annemie kenden ook tegenslag met de gezondheid; Jeannine en Franky kampen al enige tijd met een burenruzie wat ik echt niet begrijp; Bart en Philippe vernieuwden hun terras en leerden ons in plaats van nieuwe klinkers te kopen, de oude op te breken en om te draaien; Dirk toonde ons de verjaardagkaartjes van zijn petekindjes en vertelde ons dat hij PAPA gaat worden; Kurt is nu ook nonkeltje en geeft volgende jaar een groot feest; …

Tijdens het eten bleef het gelukkig droog maar niet de hele avond.. We kregen nog een flink onweer met stortende regen. Eerst dus allemaal de veranda in maar omdat de goten het neergutsende water niet konden verwerken, kregen we hier natte voetjes en Dirk zelfs een douche 😛 (Nu moet hij zich straks ni meer douchen hé, voordat hij naar zijn bedje gaat..) Dus iedereen naar binnen terwijl ik met emmers en nen aftrekker het water onder controle hield.

Omdat de meeste nog een eindje te rijden hadden, vertrokken ze van zodra het onweer getemperd was. Gelukkig is iedereen veilig en wel thuisgeraakt.

Als ik zondagavond de facebook open, krijg ik nog eens extra bedankberichtjes.

Bart schrijft nog: goeiemorgen allemaal, ik wens bij deze Eric en Rita nogmaals te bedanken voor de lekkere BBQ, alles was tot in de puntjes verzorgd! hopelijk hebben jullie niet te veel werk gehad achteraf met opruimen. verder willen we jullie allemaal bedanken voor de plezante avond. Eric, ’t was normaal dat het toilet “broebelde” want de straat een beetje lager stond onder water. groetjes en tot later

wij hebben nog juist onderweg een ongeval tegengekomen door watergladheid, een auto of 2 die in de vangrails gevolgen was, en de brandweer die ’t water aan ’t wegpompen was (in de buurt van Aarschot)

Frank: Ja dat hebben we gezien dat die straat volledig onder stond, we moesten er door, al sjans heb ik een vaarbewijs en Rita en Eric, nog eens bedankt voor den toffe BBQ
en Jeannine: Jullie zijn dan toch ook heelhuids thuisgeraakt. We vonden het gisteren ook leutig.

Jan en Annemie: Hallo iedereen; Eerst en vooral een dikke merci aan Eric en Rita voor de gezellige avond en de zeer lekkere BBQ.Wij hebben er echt van genoten.Ook wij zijn goed thuis gekomen,soms wat extra trager moeten rijden omwille van wateroverlast ,maar verder alles oke. thuis was er gelukkig ook geen schade. Geniet allen nog van een fijne zondag en tot de volgende keer,xxx Jan en Annemie

merci Eric en Rita een gezellige avond gehad en de BBQ was zeer goed GROETJES DIRK.

en ook de Kurt, die volgens mij bijna nooit op facebook zit, bedankt ons voor de gezellige bbq

Sommige van ons gaan volgend jaar opnieuw mee op bezoek bij hun petekind in de Filipijnen. Het beloofd alvast weer een gezellige groep reisgenoten te worden.

2 gedachtes over “Onweer, Cunina-reisgenoten-bbq, onweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s