Genieten in Blankenberge

Vandaag brachten we een bezoek bij An en Leo die op vakantie zijn in Blankenberge. Het is wat bewolkt maar de weerman voorspelt een zonnige dag. Verleden jaar was het anders, toen vertrokken we in de gietende regen. De dagen, maanden en het jaar is voorbijgevlogen maar als we vergelijken, wat een vooruitgang. Eric kon toen nog maar enkele stappen wandelen en installeerde zich toen op het terraske van het vakantie-appartement. Vandaag maakten we een 9u lange heen- en weer dijkwandeling.

De pier van Blankenberge dateert van 1894 maar werd in brand gestoken tijdens WO I. Het duurde tot1933 eer er een nieuwe betonnen pier gebouwd werd en in WO II werd de pier gespaard. De Pier is dus een monument en werd gerenoveerd in 2003. Het is eigenlijk een 350m lange brug in de zee en het is eigenlijk best spectaculair om hier te wandelen.

Op de brede dijk met vele terrasjes is het gezellig druk. We passeren het velodroom, een piste waar je kan fietsen met allerlei gekke fietsen. We wandelen verder richting jachthaven en we zien heel toevallig Yasmine en Senne die net terugkomen van een strandwandeling. Ze genieten hier van een welverdiend weekendje en houden ons gezelschap bij een drankje.

Hier zie je hoe zo’n schilderijtje gemaakt wordt:

We zetten onze wandeling verder richting jachthaven. De visserij was vroeger de belankrijkste bron van inkomsten maar ging achteruit na WO I. In 1928 telde men nog 41 vissersboten en in 1937 daalde dit tot 20; tijdens WO II werd alles vernield. Men bouwde de vissershaven opnieuw op maar zonder succes tot men ze in 1955 tot een jachthaven omschakelde. Al vlug werden nieuwe steigers bijgebouwd en in 1980 werd een nieuw gedeelte opengesteld. Er kunnen zo’n 750 zeiljachten aanmeren maar dit blijkt nog onvoldoende. Meer uitbreiding en vernieuwingen waren noodzakelijk en momenteel is het een prachtige jachthaven met een gezellig wandelpad.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We vinden zelfs de boot van Jean & Nelleke, onze Kaapverdië-vakantievrienden: de zeeparel. Met deze motorboot vaarden we al es mee, een tochtje dat we niet vlug zullen vergeten 🙂
DSC_2551

Nog even een terraske doen en dan varen we met de veerboot, in plaats van de wandeling langs de jachthaven, naar de overkant. Als we terugwandelen langs de boulevard, passeren we opnieuw het casino, de kinderopvang,..

Er staat nog een groepje mensen bij 2 kunstenaars die keischoon schilderijen spuiten. We blijven hier toch ook even hangen en in een klein half uurke worden hier prachtige kunstwerkjes gemaakt.

Hier zie je hoe zo’n prachtig kunstwerkje tot stand komt:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Als we uiteindelijk terugwandelen gaat de zon stilaan schuil achter de wolken en kan ik nog enkele prachtige beelden maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s