Kattenfeesten in ons dorp, Meerhout

Elk jaar is er in Meerhout een groot dorpsfeest en we proberen er natuurlijk altijd bij te zijn. Verleden jaar was Eric nog maar een paar weken thuis maar zijn we toch al een pintje gaan drinken.

Dit jaar mocht het iets meer zijn 😛 Jorim stond er met het Jeugdroodkruis en je kon er smullen van worstenbroodjes en/of pizzabaguetten. Het eerste wat we deden was ons bestelling doorgeven zodat we later op de avond konden smullen. Het optreden van ils’Angels was immers al aan de gang dus eerst even een kijkje nemen. Het was een schitterende zomeravond dus heel wat volk op de been. We wandelden verder tot bij Tarmac waar een gezellig terrasje gemaakt was. We vonden een plaatske in ’t salonneke en genoten en terwijl ik voor een drankje stond te wachten, kregen we het gezelschap van Monique en Vera met haar wederhelft. We dronken een fris glaasje wijn en wandelden nadien terug naar het hoofdpodium om er een plaatske te zoeken. Het werd heel druk nu en we vonden uiteindelijk nog een leeg tafeltje met 1 stoel en na even geduld, 5 stoelen :-), voor “de met”. Davy en Miek zaten vlak naast ons en ik wenste hen nog vlug een dikke proficiat. Ze zijn namelijk zwanger van hun eerste kindje en dan wordt Monique “oma”.. We vergeten natuurlijk ook niet ons hapje te gaan smullen bij Jorim en het smaakt verrukkelijk. De pizza baguetten zijn helemaal uitverkocht dus we bestellen nog een worstenbroodje voor morgen dat aan huis gaat bezorgd worden.

Als “Jeu de Foules” hun optreden start, zoek ik os Sonja en Els op die vlak voor de kiosk staan mee te springen. De muziek uit de jaren 80 en 90 is dan ook geweldige dansmuziek en ze coveren toppers zoals: don’t want to work today (no stress), Freed from desire, Put your hands up in the air, The Final Countdown, Le lac du Conémara, ust Can’t get Enough, Sing Hallelujah, I like to move it, I am into folk,…

Uiteindelijk ben ik Eric en de rest ook gaan halen want de sfeer hier voor de kiosk is top! Ik gooi mijn handtas op de stapel van een groep jongeren en we swingen erop los..

Uiteindelijk genieten we nog van een spectaculair vuurwerk en dan is het rustig naar huis wandelen. Het is nog druk in onze straat en we blijven nog even staan babbelen bij pasgekomen nieuwe buren die wel content zijn. Gezellig straatje waar iedereen nog es komt babbelen als ze in den hof bezig zijn of den auto aan ’t kuisen zijn. Vroeger was er zelfs een straatfeestje en er was interesse om dit opnieuw in voege te brengen. De lokatie is geen probleem want onze straat loopt dood op een pleintje dus… wie weet krijgt dit nog een plezant staartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s