Filipijnen inleefreis 2014 – 1ste samenzijn

We kunnen opnieuw gaan aftellen naar onze 2de Cunina-inleefreis. Van 22 maart tot 6 april 2014 bezoeken we de Filipijnen en ontmoeten we Sherlyn opnieuw. Het zal opnieuw een verrassende trip worden met bekende en nieuwe medereizigers.

Eric amuseert zich op de kookworkshop en os Sonja brengt me tegen 17u naar het Cunina-huis.

Kathleen verwelkomt me alvast met een drankje. Jan en Annemie zijn reeds gearriveerd en het is een hartelijk weerzien. Ze reizen enkele dagen mee vanaf Solona om hun petekinderen te ontmoeten omdat het hun 4de inleefreis wordt. Jan incasseerde ook wat tegenslagen en vandaag stapt hij met een kruk na een operatie aan de knie. En dan is er nog Veerle waarmee ik kennismaak. Haar vriend, woont in Wenen en kon er dus niet bijzijn vanavond maar hij reist met ons mee. Veerle is helemaal van Gent naar Geel gekomen met het openbaar vervoer. Om half 2 vertrokken met de trein richting Mechelen naar Berchem, hier overstappen en verder naar Geel. Ze is goed voorbereid en stippelde een wandeling uit tot het Cunina-huis op de Retiesebaan. Een half uurtje later arriveren Greta en Aloïs. Ze reisden in 2008 reeds mee en kennen dus al een groot gedeelte van de groep. Jeannine en Frankie vernamen onverwachts slecht nieuws in de familiekring en moesten afzeggen. De agenda van Bart en Philippe staan nog enkele weken volgeboekt dus misten we hen ook vanavond. Wie we nog niet ontmoeten: Gerrit met Marleen, die samen met Jan en Annemie enkele dagen meereizen, en Ingrid. In totaal zijn me dus met 12 inleefreizigers voor de hele reis en 4 extra vanaf Solona voor bezoeken in Diadi en Bayombong.

Het reisverloop.

  • Zaterdag, 22 maart om 10u30 vliegen we vanuit Schiphol via Singapore Airelines naar Manila, met een tussenstop in Singapore. Zondagmiddag, 23 maart om 13u10 landen we in Manilla. Nog dezelfde dag zullen we Sherlyn dan ontmoeten.
  • We blijven hier tot woensdag en na ’t ontbijt vertrekken we naar Baguio op ruim 7u rij-afstand.
  • Vrijdagmorgen via Bontoc naar Solano voor de komende 4 nachten. Solano ligt centraal om Diadi en Bayombong te bezoeken. In Bayombong zullen we een afstudeerfeest bijwonen. Het is de 1ste keer dat Cunina België hier vertegenwoordigt zal zijn. Toch een hele eer om mee te maken dat petekinderen afstuderen aan een universiteit.
  • Dinsdag, 1 april ’s morgens vroeg uitchecken en vertrek naar Manila waar we zullen arriveren in de late namiddag of vroege avond. Hier nemen we een binnenlandse vlucht naar Cebu.
  • Van dinsdagavond tot zaterdag, 5 april verblijven we op het eiland Cebu.
  • Zaterdag, 5 april om 15u25 vliegen we naar Singapore; hier landen we om 18u55
  • Vertrek Singapore 23u55 om zondag te landen op Schiphol.

Nog even de nodige documenten en medicatie afpunten en we kunnen onze 1ste bijeenkomst hier alvast beëindigen.

Om mekaar wat beter te leren kennen, reserveerden we voor een gezellig etentje in de Flore, waar Kurt ons tafeltje vrijhield. Hij zal er volgend jaar niet bijzijn, wat toch wel spijtig is. Greta en Aloïs bieden Veerle aan om mee te rijden tot Berchem. Ze moeten zelf verder naar Brussel.

En de anderen? die gaan nog niet naar huis, bijlange ni, bijlange ni!

Het is nog lekker aangenaam buiten en we steken het markplein over tot bij “het podium” waar we nog een plaatske vinden op het terras. Er is immers nog heel wat te bespreken aangaande de Music For Live acties die we organiseren voor Cunina. Als Jan en Annemie vertrekken gaan we, Kathleen, Kurt, Eric en mezelf, binnen aan den toog zitten. Er is hier keitoffe muziek en zoals gewoonlijk, sluiten we hier de keet rond half 5. De wagen staat op de parking van de Vewo. In samenspraak met de Flore kan je hier ’s avonds gratis parkeren.  Als Eric de raam opent en  het muntje in de automaat wil steken, laat hij dit toch wel vallen! Dat wordt zoeken op den asfalt.. ik loop nog even terug naar de markt maar de Flore is natuurlijk al gesloten. Dan zullen we toch nog bij Kathleen moeten blijven slapen of zoeken tot we het muntje vinden. We krijgen zelfs hulp van 2 leuke meiden… en het lukt.. We zijn blij dat we ons bedje kunnen induikelen maar we kunnen een uurtje langer slapen eh want de klok wordt een uur teruggezet.

 

Een gedachte over “Filipijnen inleefreis 2014 – 1ste samenzijn

  1. Oooh, zalig om te lezen dat jullie al volop bezig zijn met de voorbereidingen! Ik ga heel veel aan jullie denken… jullie zijn deze keer precies wat langer in Cebu dan vorige keer?! Gelukzakken 😉 Doe ze daar onze groetjes hé!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s