Traditie wafelenbak met Allerheiligen

Op 1 november, een nationale feestdag, vieren we ‘Allerheiligen’. Dan denken we nog eens extra aan de overledenen. We maken tijd voor een bezoekje aan het kerkhof en hier staan de allerheiligen bloemen in alle kleuren en maten.
Dit jaar maak ik een kranske om de foto de moeder van Eric e os Suzy extra in de kijker te zetten. Nog steeds is het alsof ze er nog bij horen en ik mis os moeke haar gebabbel wel en het is nog altijd raar om naar os Suzy thuis te rijden nu ze er zelf niet meer is.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Gelukkig houden we wel vast aan de tradities, zoals de jaarlijkse wafelenbak. In de voormiddag beginnen we al met de harde wafels te bakken zoals er da bij Eric thuis vroeger al deden. Lekker met een laagje boter en bruine suiker. Ik kan natuurlijk niet wachten tot ze afgekoeld zijn om er al eentje te snoepe… mmmhh

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Daarna het deeg maken voor de beslagwafels.. De jongsten van de genodigden arriveren net op tijd. Yenthe met Jeroen en Brent met zijne maat den Ben. Gisteren kreeg ik namelijk een sms’ke of den Ben nog es mocht meekomen, want hij vond de wafels verleden jaar toch zooooo lekker. Toch plezant as da jong volk er nog bij willen zijn. Os Yenthe heeft opnieuw last van hare schouder nadat die ze die in de zomer uit de kom gedanst heeft. Oei.. dat wordt een operatie volgende week om alles netjes opnieuw op zijn plaatst te brengen. Maar dat vind ze ni erg, als ze maar van de pijn vanaf geraakt.
Stilaan wordt het groepje groter en os salonneke is natuurlijk weer veel te klein. Zelfs de grote eetkamer-tafel is nog te klein en de jeugd zet zit gezellig samen in de veranda om te smullen. Het is niet zo simpel om bij te houden met bakken met zoveel wafeleters. Gelukkig kunnen ze tussendoor ook een taai wafel opsmeren en je ziet stilaan het hoopje minderen…
De leeftijden variëren enorm: tante Mieke 88, Va 87, nonkel Sus, 86, tant Anna, 83 dacht ik, en de jongste was den Brent, 15, alée nog een paar dagen eh want die wordt nog 16 dit jaar.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s