Met mommy Ann op de dieremarkt in Mol

Dankzij Ann zou dit nooit gelukt zijn. Hier is haar verslag:

Mol dierenmarkt, zondagochtend 23/11, 7 h 30

‘t was nog vroeg, vorige zondagochtend. Iedereen sliep nog in Mol, toen we onze eerste dozen wafels uitpakten. Een beetje later begonnen onze collega verkopers hetzelfde te doen. Bij hen geen wafels, wel konijntjes in alle kleuren, vormen en maten, vechtend voor de eer om als meest schattige te worden gekozen..
Ik zag ook een doos vol cava’s die naast ons werd neergepoot. Maar dat was “wishful thinking”, een extra “i” maakte van lekkere flessen schuimend vocht een doos vol niet zo lekker ruikende knaagdieren.

Veel volk was er nog niet zo vroeg, maar zo rond een uur of negen begon het toch wat drukker te worden.
Rita ontpopte zich weer helemaal tot de top verkoopster die ze is. Daarbij schuwde ze enige eerlijke feedback naar onze potentiële klanten toe niet. Een aantal voorbeelden van haar gevatte replieken:

voorbijganger: “mevrouw, ik kom straks wel even terug”
Rita: “ja ja, dat zeggen ze allemaal, maar denk eraan, je gaat wel moeten aanschuiven dan :-P”

Tegen de rechtoverons, onvriendelijke collega-konijnenverkoper die geen wafels kocht: “spijtig, maar we hebben meer wafels verkocht dan jij konijnen”

“mevrouw, ik stort al geld voor het kankerfonds”
Rita: “ja, mijnheer, dat kon ik nu toch ook niet weten hé”

“mevrouw, ik heb suikerziekte”
Rita: “misschien voor de bezoekers iets om bij de koffie?”

En zo kunnen we nog even verder gaan. Ik heb echt veel bijgeleerd die dag en hard gelachen.

Van één klant werden we toch even stil. De man kocht twee pakjes wafels en zei daarna “nu kunnen jullie zeggen dat jullie wafels verkocht hebben van een man zonder hart”.
Allé, dachten we, als je wafels koopt voor het goede doel, heb je toch net een groot hart..
De man had effectief een groot hart, een kunsthart, waarvan hij de batterijen meedroeg in een tasje. Hij wacht nu op een geschikte donor. Hoe een man zonder hart, toch het hart op de juiste plaats kan hebben..

Op de markt zijn we niet gebleven wegens tegenvallende verkoopcijfers. We zijn ontsnapt rond een uur of 10, nadat we wel de versperringspaaltjes eerst deskundig hadden verwijderd. Ze kunnen daar nog veel leren van ons!
Tenslotte wij we nog een aantal huizen langs gegaan. Op zondagmorgen zijn er veel mensen thuis dachten we. Inderdaad stonden er veel auto’s buiten, maar weinig mensen deden open. Waar zitten mensen toch op zondagochtend? In de kerk waren ze toch ook niet te vinden..

Uiteindelijk hebben we echt wel wat wafels verkocht hoor. En zoals vroeger veel opstelletjes op school eindigden: “moe maar tevreden keerden we terug naar huis”!

Heb je de wafelverkoopactie van Rita en Ann gemist vorige zondag? Goed nieuws! herkansing op de markt in Geel op zaterdagochtend 7 december!

Tot dan ! En blijf ze eten: die Mina wafels voor Cunina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s