Kerstmarkt Aalst en een laatste afspraak met Dr Martens

Begin februari waren we nog op controle bij Dr Martens en besloten we nog éénmaal langs te komen. Omdat de afspraak in de voormiddag plaatsvond en geen goesting hadden om in de file te staan ’s morgens, boekten we een nachtje in een hotelleke. Van 6 december zou de Grote Markt omgetoverd zijn tot een stemmig kerstdorp met een 50-tal gezellige kerststalletjes.

Zondagmiddag vertrokken we dus richting Aalst. Eerst onze pyjama en tandenborstel effe afzetten in den Ibis. Dit hotelleke lag op wandelafstand van de Grote Markt. Het was al gezellig druk in het kerstdorp en we kuierden langs de stalletjes. We genoten van een lekkere koffie en een vettige hamburger terwijl we langs de ijspiste wandelden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eigenlijk waren we redelijk vlug rond in het gezellige kerstdorp dus we liepen even langs de winkelgallarij die ik nog kende van mijn vroegere bezoekjes aan de markt hier. Het was er wel mooi versierd maar meer kersstallekes waren hier niet te vinden

Hier een hele avond buiten rondwandelen was geen optie dus besloten we naar de cinema te gaan. Even een voorbijganger contacteren en die stuurde ons naar cine “het feestpaleis”. Hier stond “Marina” van Stijn Coninx geprogrammeerd dus het was ni moeilijk kiezen 😛 De film over het leven van Rocco Granata krijgt immers heel goeie commentaren. Het verhaal is gekend: als kind woont Rocco in Italië tot zijn vader besluit om in de koolmijn te gaan werken in België en als rijke man terug te keren naar zijn geboorteland. Maar na een jaar laat hij zijn gezin overkomen. Het valt Rocco hier zwaar: de armoedige leefomstandigheden, de koude winters, de taal,.. en hij zoekt een uitweg via de muziek, tegen de wil van zijn vader in.

Na de film nog even over de kerstmarkt om af te sluiten.

Het ontbijt in het Ibis-hotel was dik in orde. Even uitchecken en op weg naar OLV.

Even inschrijven aan de balie vooraan en daarna eerst naar de radiologie voor een MRI-scan. Ondertussen probeer ik een beetje te lezen in de wachtzaal maar ik heb echt moeite om mijn ogen open te houden. Ik wil hier echt ni in slaap vallen in de wachtzaal, stel je voor dat ik ga snurken ofzo 🙂

Nadien worden we verwacht bij Dr Martens en de wachtzaal zit overvol. Het gaat tamelijk goed vooruit en de dokter herkent Eric zeker nog als we bij hem aan de bureau zitten. Hij is verwonderd over de conditie waarin Eric verkeerd. Ondanks de 3 operaties met een bijna volledige verlamming als gevolg, loopt hij hier zomaar binnen en geeft hem een vrij forse handdruk. De dokter bekijkt de MRI-scan en alles is prima in orde. De doorgang van het ruggemerg is volledig vrij en er is geen sprake meer van verkalking. Een operatie is er zeker niet meer in ’t verschiet dus we hoeven zelfs geen nieuwe afspraak meer te maken. Dit is toch het beste nieuws dat we konden verwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s