Hoe warm was de kerstsfeer in het revalidatiecentrum van Geel

Vandaag was het kerstreceptie op het revalidatiecentrum. Gelukkig kon ik een vrije dag nemen op mijn werk om mijn steentje bij te dragen. Ook Wenke wou dit eens een keertje van dichtbij meemaken en stond ook al van ’s morgens paraat. Op de kerstmarkt van Antwerpen vonden we een ideale outfit voor ons 😛

Via de vooruiziende therapeuten, wisten we al op voorhand welke ingrediënten er in huis waren maar zelf hadden we ook al wat ideetjes. Er lag nog een pompoen van os vake te wachten om in de pot te doen dus zorgden we voor een verse pompoen-wortelsoep. Wraps zijn ook altijd heel lekker fris en makkelijk te bereiden. In plaats van zalm gebruikten we komkommerreepjes wat lekker fris smaakte. Tonijn uit blik verwerkte we in een koude pasta met perzik en op toastjes.
En daar was ook Anneke weer. Eigenlijk noemt ze Leentje maar ik kan da nooit onthouden 😛 Ook verleden jaar was ze mijn redder in nood: ze offert zich elk jaar weer op om rond te gaan met de hapjes. Kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten hebben immers niet altijd de tijd om langs te komen en zo werden zij ook extra verwend vandaag.

Terwijl wij druk bezig zijn met eikes koken, toastjes opsmeren, korstjes bakken, tussendoor afwassen en het buffet bijvullen zijn ook de patiënten gearriveerd en al volop aan ’t oefenen. Diensthoofd, Dr. Van Sanden, passeert even en Leentje trakteert hem alvast op een lekker hapje. Een geluk dat ozzen Eric nog wat kan helpen met de voorbereidingen want zelf moet hij natuurlijk ook tijdig op de afspraak zijn bij kine en ergo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Er is ook een jarige patiënte, Katrien, en ze trakteert iedereed met lekkere wafeltjes en haar dochtertje heeft er een mooie tekening gemaakt om dit even te laten weten. Proficiat Katrien X

Maar mijn liefste en speciaalste patiënte is wel os Hilde. Sinds haar opname in augustus op de spoedafdeling, waar ze enkele weken verbleef, en na enkele weken Leuven, met een schildklieroperatie, is ze helemaal opnieuw de positieve toer op. Ze heeft Eric zijn kamer gekregen in het revalidatiecentrum en de eerste keer dat ik haar daar bezocht, kreeg ik toch wel wat koude rillingen. Hilde heeft een lange weg te gaan want haar spieren zijn volledig verdwenen na zo’n lange ziekenhuisopname maar stilaan merk je grote verbeteringen. Met vele aanmoedigingen van familie, vrienden, verpleging, kinesisten en ergotherapisten stapt ze momenteel volledig zelfstandig. Heel voorzichtig natuurlijk maar wat een geweldig nieuws. Zo kan ze nu ook naar huis tijdens de feestdagen en ze kan erbij zijn op de kerstreceptie. Oo al heb ik ni echt veel tijd om met haar te babbelen, ze kan gezellig beneden zitten in plaats van boven op haar kamer en het is echt heel leuk haar zo te zien genieten en lachen.

Je komt hier helemaal in de kerstsfeer; de kerstboom, de zelfgemaakt kaartjes waar Eric zijn inspiratie weer kon gebruiken en ze netjes te knopen zodat er een slinger ontstond.

Het kerstbuffet wordt constant aangevuld. Iedereen draagt zijn steentje bij: zelfgebakken cake, pralines, koekjes, zelfgemaakte wraps, een speciaal Italiaans kerstgebak en versgebakken pannekoeken. Mensen praten en lachen en hierbij krijg je dan een heel blij kerstgevoel. Geweldig hoe deze mensen allemaal dankbaar zijn voor zulke kleine verwennerijtjes. Ook Wenke heeft er een heel warm gevoel bij: ze heeft zelfs haar kerstmuts al afgezet.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We worden nog verwend want het masage-toestelleke, dat de patiënten als kerstkado mee naar huis mogen nemen, wordt hier direct ook even uitgetes.

En nadien voor ons nog een cadeautje om ervoor te zorgen dat we volgend jaar zeker zullen terugkomen. Wel het is met liefde en plezier gedaan. Wat kan er leuker om een vrij dag door te brengen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s