Met de beestewagen op stap

Jaja, ge hebt da goe gelezen 🙂

Rond 11u vertrekken we naar Zondereigen voor de jaarlijkse kerstwandeling. En wat een ge-LUK hebben we want het is zonnig wat een hele verademing is na enkele dagen regen, regen en regen,… Onderweg vragen we ons al even af met welk vervoermiddel we dit jaar tot het startpunt van onze wandeling gebracht worden. Mochten wij het dit jaar organiseren, zouden we wel een bootje gekozen hebben want met de regen van de laatste dagen, ligt alles er nogal waterig bij 😛 Er is zelfs een toepasselijk liedje op de radio: walk on water en volgens de presentator is het nog een echt kerslieke ook: Jesus liep toch ook over ’t water 🙂

Als we de erf oprijde, merken we al direct op dat het zeker geen limousine zal zijn. De beestewagen staat namelijk klaar en we mogen zelf een plaatske kiezen in dit zeer speciale vervoermiddel.

Als we worden uitgeladen, trekken ze ook de zelfgemaakte kar naar buiten. Hierin zit blijkbaar onze voorraad voor onderweg. Maar het karretje moet wel getrokken worden en de jongeren bieden zich spontaan aan..

We vertrekken in Baarle: Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. De grens België/Nederland loopt in Baarle kris kras door wegen, huizen en tuinen. Speciale stoeptegels duiden de grens aan. De grens loopt hier zelfs door een woning, zodat die 2 huisnummers gekregen heeft.

Onze wandeltocht via de groene pijlen volgt landelijke weggeltjes. Gelukkig hebben we allen stevige en waterdichte wandelschoenen aan want hier en daar kan het wat drassig zijn. Maar het zonneke schijnt en we genieten hier van het mooie parcours waar er gelegenheid voordoet om een stopke te doen om bij te tanken. En dat is wel nodig want de wegen zijn vele waterplassen die we moeten trotseren maar met een toffe samenwerking is dit natuurlijk geen probleem. Wie moe is kan zelfs op de kar wat ik natuurlijk geen 2 keer laat zeggen. Ik ben dan ook de enige met een kerstmuts 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De kar moest natuurlijk niet voor niks mee; koffiekoeken konden wel in ozze rugzak maar een pot versgemaakte erwtesoep is al iets moeilijker 😛 Erwtesoep met vers stokbrood.. mmmh… Energie genoeg om weer verder te stappen en voor ik er erg in had, stonden we voor “ons” kapelleke. Hier moest natuurlijk ook nog geklonken worden vooraleer we richting kerststal wandelden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Daar kregen we gezelschap van de Daniëlle en companie. De kar werd goed bewaakt en wie wou toeteren, moest 1 euro betalen. Ondertussen werd er naar hartelust geborreld bij de gezellige kerststal.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De stemming zat er goed in op de terugweg en we werden getrakteerd op een supermooie lucht. Het was in ieder geval opnieuw een onvergetelijke wandeling. Bij Ilse en Luc aangekomen, stond er ons nog een lekkere broodmaaltijd te wachten en met rode kaken lieten we het ons goed smaken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s