Rugproblemen bij moe Dekkers, en gevolgen

Sinds enige maanden kampt moe Dekkers met serieuze rugklachten: lage rugpijn en pijn in heup, benen,… Dat wordt even uitzoeken waar de klachten juist van komen 😦

21-10-2013 wordt er een CT-scan genomen van de onderrug. Het verslag lijkt me niet echt positief: verouderingsverschijnselen, artrose en verkalking op L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1.

18-11-2013 wordt een RX van de heup genomen en beide knieën.

Omdat de pijn blijft aanhouden, besluit de huisdokter haar uiteindelijk toch verder door te verwijzen naar Dr Veeckmans, een neurochirurg. 20-12-2013 die besluit om inspuitingen te doen om de pijn te verlichten. Dezelfde dag nog krijgt ze haar 1ste infiltratie op positie L5.

03-01-2014 krijgt ze een 2de infiltratie L5S1 rechts. Os moeder vindt de prik wel heel pijnlijk en voelt tijdens de prik de pijn naar haar benen trekken. Thuisgekomen heeft ze enorm veel pijn en kan niet meer rechtstaan zonder met haar handen te steunen. Hopelijk betert dit na enkele dagen.. We zorgen ervoor dat ze een rollator heeft om zich te behelpen maar voor de pijn hebben we geen oplossing.

16-01-2014 besluit ze toch maar naar de spoedafdeling te gaan, na controle door de huisdokter. De pijn is ondraaglijk ondanks de medicatie die ze al neemt. Het is druk en men besluit haar pijnmedicatie toe te dienen via het infuus. Omdat er geen bedden vrijzijn, wordt ze naar huis gestuurd. ’s Anderdaags heeft ze immers haar afspraak bij Dr Veeckmans voor haar 3de infiltratie.

17-01-2014 wordt de 3de infiltratie toegediend maar er wordt haar via een infuus ook nog pijnstillers ingepoten. Zo mag ze weer een weekend naar huis en hopen maar dat de pijn draaglijk is. Maandagnamiddag mag ze de dokter bellen om hem in te lichten. Spijtig genoeg betert het helemaal niet en ze mag dan even een nieuwe afspraak maken om verder te bekijken wat er dient te gebeuren.

9 februari is de volgende afspraak. Tot dan moet ze maar zien door te komen. Ongelooflijk maar waar. Via de huisdokter extra pijnstillers door plakkers zou een oplossing moeten zijn maar 1 plakker van 12mg is geen uitkomst. Dan maar verdubbelen. ’t Is echt ni te doen hoe ze os moe behandelen. Het is al erg genoeg dat ze ineens niet meer zelfstandig kan stappen maar nu is ze zo uitgeput van de pijn. Je zou van minder depressief worden.

Wel gisteren ging ik even langs en merkte dat ze kortademig was. Ze was de ganse dag al misselijk geweest en had nog niks gegeten of gedronken. Met het argument dat ons vader zo toch niet echt alleen met haar de nacht in kon, heb ik haar overtuigd om de dokter van wacht te bellen. Was het nu gewoon van de pijnmedicatie dat ze zich zo ziek voelde? Als je de bijwerkingen leest, kon dit perfect. Maar als de huisdokter naar haar hart luistert, merkt ze dat dit serieus onregelmatig klopt. Dit is een gevaarlijke toestand om bloedklonters te vormen dus ze besluit dat we beter naar spoed gaan zodat ze aan de monitor kan.

We worden direct verder geholpen, er wordt bloed genomen en ze wordt gemontitord. Haar hartritme schommelt tussen 120 en 180. Dr Hendrickx, de assistent van Dr Schurmans komt langs en onderzoekt haar grondig. Ik vraag of dit te wijten kan zijn aan de pijnmedicatie maar dat blijkt niet zo te zijn. Ze heeft serieuze hartritmestoornissen (VKF) met het gevaar op bloedklonters. Ze vinden ook een ontsteking in haar bloed zodat ze onmiddellijk antibiotica opstarten. Dit wordt nog verder nagekeken. Nog meer medicatie om het hartritme wat te stabiliseren en dan mag ze naar een kamer op de 3de verdieping. Theo is ondertussen al gearriveerd met de nodige spullen. Op haar kamer wordt ze gemonitord en ze mag maar 1,5 l vocht per dag drinken. Nu is het afwachten tot na ’t weekend wat er verder dient te gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s