Voorkamerfibrillatie

Voorkamerfibrillatie (VKF) verstoren de werking van de spieren in de bovenste holten (hartbozems, voorkamers of atria).  Het is een niet-gecoördineerde activiteit van de hartspiercellen in het atrium; dit zal leiden tot steeds snellere en onregelmatige samentrekkingen van de ventrikels (de twee onderste kamers van het hart).

Meer dan 5% van de 65-jarigen hebben te maken met VKF met het risico op trombose/CVA of beroerte.

De spieren van de 2 bovenste voorkamers of atria, hebben een gelijklopend elektrisch signaal zodanig dat het bloed correct door het lichaam gepompt wordt.  Bij VKF wordt elektrische activiteit onregelmatig en ongecoördineerd met als gevolg dat het bloed inefficiënt door het lichaam pompt.

Een onregelmatige hartslag is het meest voorkomende symptoom en eventueel snellere hartslag, pijn in de borst, kortademig, vermoeid, duizelig.

Dit alles kan te maken hebben met een vernauwing van de kransslagaders

De diagnose kan bevestigd worden met een elektrocardiogram (ECG), die een grafiek toont van de elektrische activiteit van het hart.

Momenteel wordt moe Dekkers behandelt met geneesmiddelen die het hartritme moeten vertragen en er gaat een bloedverdunner opgestart worden.

Een gedachte over “Voorkamerfibrillatie

  1. hoi rita,

    ik heb ’t deze voormiddag van den Eric gehoord. hopelijk is ’t probleem vlug opgelost en dat ze niet al te lang in ’t ziekenhuis moet blijven. eindelijk ben ik thuis. en met taxi eric ging dat goed, maar er is weinig tijd nu voor koffieklets. groetjes hilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s