Weekendje Bras-Bas in Dardenne – Bastogne

Weekendje Dardennen met Eric’s familie begint vrijdagmorgen om 10u. Afspraak bij os thuis met Leo, An, Danny en ozze va zodat we samen kunnen rijden voor een dagje Bastogne, ook Bastenaken genoemd. Ils, Luc, Yentie en Brentie zullen ons daar staan opwachten.

We gaan hier op ontdekking en op de markt bekijken we een Amerikaanse Sherman tank. Deze gerenoveerde  tank werd tegengehouden in Renuamont op 30-12-1944

We wandelen verder en merken op dat niet alleen een tof wagon-restaurant “Léo” genoemd wordt, maar ook nog een ijssalon en een hotel in dezelfde straat. We passeren ook nog een heel mooie fontein en een interessant reclamepaneel.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We volgen de pijlen naar het dodenmonument dat een een afgepeigerde vrouw uitbeeld die de rozenkrans bidt. Tijdens de nacht van 24 op 25 december 1944 werd het door een explosie vernield en in 1951 werd het opnieuw opgebouwd en diende overgebracht tijdens de heraanleg van Place Saint-Pierre in 1975.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op weg naar het Mardasson passeren we het Cady-monument. Het herdenkt de terugtrekking van de Belgische troepen op 10 mei 1940. Ozze Leo posseert even met zijn maatje 😛

Verder dus naar het gedenkteken ter nagedachtenis van de vele gesneuvelden (men schat 77.000) tijdens de Slag der Ardennen waarop de namen van de regimenten die deelnamen werden vermeld.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Even verder vinden we nog een tank en dan is het natuurlijk speeltijd 🙂

Op de terugweg passeren we nog een fontein en nu is ’t voor ozzen Eric ook speeltijd. Op een tank klimmen is niks voor hem maar den Brent natspetteren is zeker zo leuk. 😛

Na een lekker biertje is het alweer tijd om verder te rijden naar ons huisje in Bras-Bas. Hier gaan we lekker smullen van Eric zijn aspergesoep en pekesstoemp met worst en/of spek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s