Lentebloemen in het Kasteel Van Groot-Bijgaarden

Vandaag gaan we een uitstapje doen naar de bloembollententoonstelling in het van Kasteel Groot-Bijgaarden. In het park werden, onder leidng van vakspecialisten Maarten en Pieter Bakker uit Nederland, handmatig meer dan 1 miljoen bloembollen (tulpen, hyacinten, narcissen, muscaris en andere bolgewassen) geplant. Des serres zijn toegankelijk voor indoor tentoonstelling met meer dan 150 bloem-arrangementen van topflorist Hans Danko.

Het park werd in het begin van de 20e eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs, ontwerper van diverse parken in België. Het kasteel is omringd door een brede sloot met diep, stilstaand water. De brug met 5 bogen tot aan de ophaalbrug verleent toegang tot het voorkasteeltje. Het kasteel dateert uit de 17de eeuw

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vroege en laatbloeiende tulpen, maar ook klassieke, botanische, leliebloemigen, dubbele en meerbloemigen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het is echt heel mooi om hier rond te wandelen en we genieten volop van de bloemenpracht en de oude bomen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We merken hier ook vele soorten narcissen, buiten de bekende gele trompet narcissen, die ik zelf nog nooit gezien had zoals de paillon en de botanische.

Maar er is nog meer: in de grote gerenoveerde serre kunt U op 1000 m² een binnentuin met bloemperken waarin veel grote arrangementen van snijbloemen geëxposeerd worden. Elke week zetten we een paar soorten bloemen in de spotlight.

Tussen de eeuwenoude bomen een zee van wildperken met wilde miniatuur tulpjes, blauwe en gele druiven en vele andere bijzondere bolgewassen…maar ook mooie viooltjes, azalea’s en rododendrons.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vanaf de brug bij de entree ziet men aan de overkant van de vijver op het grastalud een hart samengesteld uit diverse vroeg en laat bloeiende rode tulpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s