Naar de tandendokter

Eindelijk is het zover. Na heel wat rondgeloop en -gevraagd hebben we besloten om voor mij een nieuwe eetkamer te bestellen. Vandaag beginnen ze aan de verbouwingswerken vooraleer de meubels passen 🙂

Eerst en kaakopbouw of botopbouw om de kaakkam te verhogen. Dit gebeurt met een bottransplantaat. Het bot dat verloren is gegaan door vroegtijdig tandverlies wordt hersteld. Bij mij wordt dit gedaan in de bovenkaak. Het bot wordt getranpanteerd uit het schedeldak en gebeurt onder volledige narcose. Dit is nodig om tandimplantaten te kunnen plaatsen want het dragen van een prothese is bijna niet meer mogelijk.

In de onderkaak wordt de beugel weggenomen en implantaten geplaatst.

Na de operatie dient de wonde goed te genezen zonder dat er ontsteking ontstaat. Na een 3-tal maanden kunnen de implantaten dan geplaatst worden.

2 gedachtes over “Naar de tandendokter

  1. mag ik je eens vragen ik ge ook binnenkort een bottransplantaties laten uitvoeren daar ik te weinig bot heb in de bovenkaak. Dan gaan ze een stukje uit het schedeldak wegnemen om zo mijn bot van de bovenkaak op te vullen.
    Heb je nadien hiermee veel pijn gehad? en moet je dan ook vloeibaar eten?
    Graag een antwoordje als dit kan waarvoor hartelijke dank.
    Chris

    • dag Chris, Je kaak gaat heel erg zwellen, en je ziet bont en blauw. Eten is moeilijk dus heb ik inderdaad enkele dagen sapjes gegeten, soep,.. maar het is te doen hoor. Je kan op de foto’s al wel zien dat het geen lachtertje is maar het is de moeite. ben heel content nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s