Kookles: Aardbeientaart

Bij regenweer zoeken we binnenhuiswerk.. nu heb ik tijd om ook es in de keuken te experimenteren. Wat staat er zoal in de ijskast. Wel, een grote doos aardbeien uit ozze va zijnen hof. Ik ga even op internet zoeken naar receptjes en zo heb ik alweer een toffe bezigheid🙂

Als ik een verse aardbeientaart wil maken, heb ik eerst een taartbodem nodig.

  • 250 gr bloem
  • snuifje zout
  • 80 gr suiker
  • 100 gr boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 1 eierdooier
  • 50 ml water

Meng bloem, zout en suiker. Wrijf de boter ertussen met je vingers tot het op broodkruimels lijkt. Voeg eierdooier en water toe en kneed tot een bol. Wikkel in plastiekfolie en leg minstens 1 uur in de ijskast.

Oven voorverwarmen op 180°. Deeg uitrollen op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van 5mm. Leg het in de taartvorm en druk zachtjes aan. Prik de bodem in met een vork, leg er bakpapier over en vul met droge bonen (blind bakken) zodat de bodem niet gaat opbollen. Bak 30 min in de oven tot de randjes lichtbruin zijn. Laat afkoelen.

Ik heb ook nog vulling, dus banketbakkersroom, nodig en daar heb ik tot op heden nog ni echt een super recept voor gevonden. Maar we den het hiermee

  • 500 ml melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 eierdooiers
  • 90 gr suiker
  • maïzena
  • 50 gr bloem
  • klontje boter

We verwarmen 400 ml mek met het vanillestokje. Niet laten koken. Eierdooier met suiker kloppen tot het een glad en lichtgeel mengsel is. Bloem en maïzena mengen en door het eiermengsel kloppen tot het glad is en dan de resterende melk toevoegen. We nemen het vanillestokje uit de warme melk en voegen het eiermengsel eroor. Zet het opnieuw op een laag vuurtje en blijf kloppen tot het mengsel dikker is geworden. Schenk in een kom en zet minimum 30 min in de koelkast.

En dan kunnen we aan onze taart beginnen

  • 1 taartbodem
  • 500 ml banketbakkersroom
  • 500 gr aardbeien ontkroond en gehalveerd
  • aardbeienjam om te bestrijken

We vullen de taartbodem met de banketbakkersroom en leggen er de halve aardbeien bovenop. Verwarm de jam en bestrijk de bovenkant zodat je een mooie glans krijgt.

Klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s