Kookles : Pannacotta met rabarber-aardbeiensaus

Met het restje aardbeien en rabarber uit ozzen hof maak ik nog een nagerechtje🙂

  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 el gelatinepoeder
  • 75 gr fijne suiker
  • 100 ml lightroom
  • 1 vanillestokje

Giet 150 ml van de melk in een steelpan. Strooi het gelatinepoeder in de melk en suiker en zet op een laag vuur. Verhit langzaam, zonder te koken, tot de suiker en gelatine opgelost zijn. Roer regelmatig door.  Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de melk, de room en vanille-schraapsel toe. Laat 10 min. trekken.

Zeef het mengsel door een fijne zeef in een maatbeker en giet in 4 vormpjes van 170 ml inhoud. Laat afkoelen en zet  minstens 3 u in de koelkast (tot de pannacotta stevig is)

Voor de saus:

  • 400 gr rabarber, in stukken van 5 cm
  • sap van 1 sinaasappel
  • 30 gr fijne suiker
  • 400 gr rijpe aardbeien, in plakjes

Doe rabarber in een steelpan, met sinaasappelsap en suiker. Breng aan de kook en laat 3 – 4 min. zachtjes gaarkoken. Schap de rabarber in een schaal en laat het sap inkoken tot het stroperig wordt. Giet het sap dan over de rabarberstukken en roer de aardbeien erbij. Laat afkoelen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s