1000 km Komop Tegen Kanker in Geel

Kom op tegen Kanker investeren in ondezoek met een directe invloed op het welzijn van de kankerpatiënt en waar het financiële nood is.. Tienduizende mensen krijgen jaarlijks te horen dat ze kanker hebben en onderzoek is dus nodig. Elk jaar steunen ze een ander onderzoek.

Dit jaar gaat de netto-opbrengst van de 1000 km naar onderzoek aangaande diagnose en therapie van residuele tumorcellen en uitzaaiingen. Er zijn vandaag nog veel te weinig mogelijkheden om deze op te sporen en te behandelen. De behandelingen van kanker zijn al heel wat verbeterd en kan meer onder controle gehouden worden. Spijtig genoeg blijven er vaak onopgemerkte kankercellen achter die nog kunnen uitzaaien en leiden tot hervallen. Behandelingen van hervalllen patiënten vormen zijn heel intens. Het doel van deze actie is om overlevingskansen en levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

De 1000 km van Kom op Tegen Kanker is het grootste van Vlaanderen. Dit jaar is het de 5de edititie. Verschillende peletons leggen een traject van 1000 km af in 4 dagen; 8 etappes van 125 km. In elke etappe rijdt 1 fietser mee van elk deelnemend team. Om deel te nemen moet elk team 5.000 euro inzamelen.

Steden die meedoen: Mechelen (gaststad), Landen, Geel, Waregem en Evergem.

Meters en peters : Showbizz Bart, Maaike Cafmeyer, Karel Van Eetvelt en Saartje Vandendriessche.

Bij Eric op het revalidatiecentrum werd ook een handje toegestoken. Op de ergo maakten ze de polsbandjes. Een gele vuilzak werd in 3 stukken geknipt. De hoeken werden eraf geknipt zodat je een bandje kreeg. De rest werd gebruikt als lintjes. Goed gevonden toch 🙂

2 ploegen van de spoedafdeling van het Erica Ziekenhuis schreven zich in. De aanleiding is het overlijden van een 14-jarig zoontje van een werknemer. Een andere collega werd nadien ook met kanker geconfronteerd werd. In 2012 namen ze al deel en dit jaar opnieuw. Ze hebben heel wat acties op touw gezet om het geld bijeen te krijgen: wafels- en truffelverkoop, wijn- en cavaverkoop met de feestdagen, een spinningevenement en er volgen er nog.

Ook het IOK, de lokale politie van Geel, Genzyme namen deel.

Geel mocht gisteren de wielertoeristen ontvangen. Er werd een erehaag gevolgd en het elke bezoeker droeg minstens één geel kledingsstuk en een fietsbel. Na de doortoct kleurden gele balonnen de lucht.

Opkomen tegen kanker is heel belangrijk. Hier kan je zien dat vele mensen te maken hebben met deze verschrikkelijke ziekte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s