Onderox Lekker trappen – Arendonk

Goei weer, vandaaaaag. het regenweer van de laatste dagen zijn we meer dan beu…

We hebben een fietsuitstap op de planning gezet 🙂 Via het onderox fietsfestival Lekker Trappen, worden de routes voor ons uitgestippeld. Reeds eerder stonden de vertrekpunten Magazijn in Meerhout (36 km) en Villa Muun in Balen (38 km) op ’t programma. Vandaag kiezen we om te vertrekken in de Couverture van Oud-Turnhout voor een route van 35 km. Spijtig genoeg hebben we ons niet goed geïnformeerd want daar zijn ze met vakantie. Ter plaatse kiezen we dan een route in de buurt.

Rond half 12 starten we onze route vanaf ’t Swaans Hof in Arendonk. We halen onze formulieren even op en genieten alvast van een drankje op ’t terras. Het is prachtig fietsweer en al vlug zitten we op tempo. Het is genieten op de landelijke weggeltjes van Arendonk richting De Hoge Mouw, Reusel,..

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Fietsweer dus ook terrasjesweer, dat hoort er nu eenmaal bij. We leerden trouwens al dat, als je een gezellig terraske tegenkomt, niet aarzelt maar een lekker drankske gaat nuttigen. We proefden een Hollands donker biertje, Lindeboom Oud Bruin. Het heeft een zoete smaak en is wel lekker hoor !

De route heeft hier blijkbaar zijn mooie landelijke baantjes verlaten want we rijden veel te lang naast redelijk grote wegen. Er is wel een fietspad maar dat vinden we minder leuk hoor, net zoals een brug oprijden 😛 We passeren een mooie kapel met de grot van Lourdes Arendonk en gelukkig vervolgt de route zich via kleinere wegentjes, naast het water en door een stiltegebied.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Als we tussen de woonwijken rijden, blijkt dat Eric en ik allebei wel van Spaanse stijl-huizen houden; raar maar waar. Eigenlijk best grappig want hier hadden we eigenlijk nooit eerder over gepalaverd.

Uiteindelijk arriveren we opnieuw aan ons vertrekpunt. ’t Swaans Hof heeft alvast het meest kindvriendelijke terras van Arendonk en omstreken. We genieten van de kinderen die ravotten en plezier maken terwijl wij onze huisgemaakte koude schotel laten smaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s