Tyfoon Rammasun, Glenda genoemd in de Filipijnen

Stormen en Tyfoons zijn in de Filipijnen geen onbekenden. Sinds Haiyan is Tyfoon Rammasun, ginder gekend onder de naam Glenda, de ergste storm die voor het eerst in 4 jaar in de hoofdstad beweegt.
Meer dan 350.000 mensen zijn geevacueerd uit hun huizen in dorpen en steden over het hele land. Daken zijn opgelicht door krachtige wind, elektrische palen uitgerukt en bomen worden ontworteld. Het oog van de storm was op 25 km ten zuiden van Manila. Overstromingen en aardverschuivingen zorgen voor grote problemen en winden van 150km per uur houden aan. Scholen en kantoren zijn gesloten.
Tot op heden zijn er meer dan 7000 huizen volledig verwoest en 20 000 beschadigd. Wegen en bruggen zijn onbegaanbaar. De Filipijnen richten een ‘Task Force” gemeenschap op om omgeallen bomen en elektriciteitsleidingen te herstellen. Gebouwen van beton zijn in orde maar ramen en deuren zijn weggeblazen.
Hopelijk zijn onze petekinderen in de sloppenwijken van Pandacan OK. Ik heb alvast een foto van Sherlyn gezien op FB wat mij natuurlijk geruststeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s