Eigenkweek: vijgen, bessen, tomaten, kruiden,…

De weersomstandigheden zijn dit jaar wel subliem om ons tuintje om te toveren in een vruchtbare oase🙂

 

Meer vrije tijd dus gaan we de opbrengst goed besteden: rode bessentaart   DSC_4187

  • 200 gr witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr ruwe rietsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 1/2 theelepel geraspte citroenschil

Rode bessen vulling

  • het wit van 2 eieren
  • 100 gr ruwe rietsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 250 gr rode bessen

Voor het deeg: in een middelgrote kom bloem en bakpoeder via een zeef mengen. Boter, suiker, eierdooiers en citroenrasp toevoegen tot zich een deeg vormt. Op een koele plek 30 minuten laten rusten.

De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Het deeg uitrollen en in een springvorm leggen. 25 minuten in de oven bakken tot de taart goudgeel is

Voor de rode bessenvulling: in een middelgrote kom het eiwit stijf kloppen. Geleidelijk suiker en maïzena toevoegen en 5 minuten kloppen. De rode bessen toevoegen en in de bakvorm over het deels gebakken deeg verspreiden.

10 minuten in de oven bakken tot de bovenlaag licht gebruind is.

KLAAR
Onze tropische vruchten doen het ook super. Niet alleen bananen maar voor ’t eerst ook onze eigen vijgen geproefd.

 


Een tuintje om van te genieten dus dankzij de vele uurtjes die ozzen Eric hier besteedt om zijn energie kwijt te raken.. De bloemetjes zien er dan ook subliem uit😛

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s