Moeke Dekkers knapt op in ’t ziekenhuis

Sinds enkele weken is het niet zo goed met os moeder: gezwollen benen, kortademig, geen eetlust, … zou dit nu allemaal met de warmte komen?

Haar onderbenen kleurden rood en de huisdokter schreef antibiotica voor.. na 10 dagen blijkt er nog geen beterschap, integendeel. Een scan van de aders leert ons dat er geen bloedklonters zitten wat eigenlijk ook niet mogelijk is met de bloedverdunners die ze al neemt.. Het eten gaat echt niet: wat yoghurt zodat ze haar medicamenten niet op een lege maag moet opeten; ’s middags een lepeltje soep met veel moeite. Meer eten lukt echt niet want het voelt alsof ze al nen hele menu binnen heeft. Het vorig weekend voelde ze zich heel slap zodat ik op woensdag een afspraak maakte bij de huisdokter. Vanaf maandag kreeg ze ook nog een gezwollen linkse arm..

Woensdagmiddag reed ik met haar naar de spoed waar er een hartslag van 150 geconstateerd werd, vochtophoping in haar benen en in haar longen, een serieuze achteruitgang van de werking van haar nieren,… Helemaal niet zo goed allemaal..

Als ik haar vanmiddag een bezoekje breng, ligt ze rustig TV te kijken. De medicatie doet haar werk: het vocht is al bijna volledig uit haar benen weggetrokken maar haar linkerarm is nog wat gezwollen. Ze heeft meer eetlust en ze voelt zich veel beter en content dat ze hier is. Nog enkele daagjes en dan mag ze weer naar ozze va thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s