Ilse heeft 3 hernia’s (augustus)

Sinds enkele weken heeft ons Ilse een serieus probleem met haar rechter bovenarm. Het lijkt of ze dezelfde weg opgaat als Eric.

Begin augustus werd er een EMG gemaakt en ze vertelt hier even haar resultaat:

We zijn er blijkbaar toch nog niet. alhoewel ik vanaf afgelopen vrijdag beduidend minder zeer heb , waren de resultaten van de EMG slecht. De bovenarm heeft volledige uitval. Ben direct verder gestuurd voor een NMR – die is daarnet gedaan – en morgen voormiddag ben ik bij een chirurg tussen zijn ochtendplanning gezet voor een tweede visie. Dr Ramrattan.
Ofwel is het toch een hardnekkige ontsteking op ne zenuw (na weken ontstekingsremmers ??) – dokter heeft ook bloed getrokken om dat te bekijken.
Ofwel wordt de beklemming toch veroorzaakt door een hernia, want volgens hem was er zeker sprake van hernia. Maar dat was dan weer heel raar omdat ik in het onderste stuk van mijn arm en mijn vingers geen last heb. Dus het één komt eigenlijk niet helemaal overeen met de symptomen van het andere. Maar hij was heel duidelijk , aan die volledige uitval van die bovenarm moet dringend iets gebeuren.

6/8 – De chirurg was ook niet positief. Hij wil mij nu vrijdag al terug zien.
Als het krachtverlies dan nog niet verbeterd is, gaat er na onderling overleg waarschijnlijk een datum voor operatie vastgelegd worden ( +/- 14 dagen).
In de tussentijd zal ik zeker nog een aantal keer gezien worden om het krachtverlies op te volgen. Verbeterd het niet tot aan de operatie, dan zal er geopereerd worden. Anders zal er blijvend krachtverlies van de volledige rechter boven arm zijn.
Indien er geopereerd wordt gaat het over C4 + C5 + C7; 3 wervels die verwijderd zullen worden en een plaat zal ingebracht worden. War hebben we dat nog gehoord?
De zenuw zou waarschijnlijk door C7 beperkt worden, maar als hij nu alleen C7 zou doen komen C4 + 5 tussen dit en 5 jaar zeker ook aan de beurt want die zijn meer aangetast dan C7.
Probleem dat deze dokter ook heeft is dat mijn symptomen niet volledig overeenkomen met de standaard symptomen van hernia klachten. Ik heb weinig of geen klachten in mijn onderarm of vingers. Puur op basis van de scan zegt hij opereren van de 3 hernia’s, maar afgaande op mijn uitleg is het geen garantie dat de klachten volledig worden veroorzaakt door de hernia’s, die zijn er niet van gisteren op vandaag.
Er bestaat dus een kans dat ik na de operatie mijn nog steeds last heb van mijn arm omdat de directe oorzaak niet de hernia’s zou kunnen zijn. Maar, een ontsteking is ondertussen uitgesloten want mijn bloedwaarden waren goed , dus dat kan de oorzaak niet zijn.

Ik heb dus uitleg over verschillende opties gekregen waarin ik het één of ander moet gaan beslissen.

Morgen zie ik mijn huisarts. Vraag mij af wat die gaat zeggen want een operatie was bij hem (bij de eerste raadpleging) zeker een allerlaatste optie en volgens mijn kinesist ook al.
Morgen avond zie ik de kinesist. Ik hoop echt dat het krachtverlies afneemt. Heb nu van een collega een tel nr van een accupunctuur en ik ga morgen aan de huisarts vragen of dat evtl zou kunnen helpen om die zenuw terug te activeren.

‘k Moet er alleen zeker van zijn dat ik niet achteruit boer ipv vooruit “zegt de boerin :-)”

Cervicale OPLL zou niet het geval zijn, heeft hij op de CT scan aangeduid wat er dan te zien zou zijn en dat was niet het geval.

Ze maken zich allemaal zorgen over het aantal dagen dat ik al absoluut geen kracht heb ik mijn bovenarm. Doen zij dieje omhoog , dan valt die als een baksteen naar beneden.

Allemaal heer verwarrend.
Ik hoop dat mijn huisdokter mij morgen kan helpen om het één of ander verder te beslissen of te doen.

Ilse

Niet te geloven toch. Dit is wel heel verontrustend nieuws, zeker als je weet hoe het verloop is van ozzen Eric.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s