B&B Open Huis tussen de groentetuinen van België

De weekenddienst op de huisartsenwachtpost en mijn bijkomende job als secretaresse bij artsenpraktijk De Rijn zorgen ervoor dat mijn dagen goed gevuld worden. Het is weer even wennen en plannen maar dat neem ik er graag bij. Woensdag is mijn vrije dag en dan profiteren wij 🙂

De kadobon van Yves en Nele komt goed van pas. Ik neem enkele uurtjes vrijaf op dinsdag en we plannen een verblijf van 2 nachtjes in vakantiehoeve Open Huis in Staden. (http://www.openhuis.be/nl/)

Eric stippelde fietsroutes uit zodat we de streek konden verkennen. Al vlug bleek dat we ons tussen de grootste groentetuinen van België fietsten. Selder, prei, spruitjes, bloemkolen,.. hier moeten veel kindjes geboren worden (die komen toch uit de bloemkolen :-P)

Het weer valt nog goed mee maar het is hier wel heuvelachtig. Os An had me nog verwittigd: 9 km/uur bergop en 29 km/uur bergaf… Als we dan nog op tijd een terraske konden doen, zou dat vlotter trappen maar als we dan iets tegenkwamen, was het natuurlijk gesloten.

Ik was dan ook wel supercontent met onze verblijfskeuze. Open Huis is supergezellig en we verbleven in “het huis aan het water”. Er is nog zo’n 2de huisje: “het maanhuis’. Deze twee huisjes zijn open tot in de nok en je slaapt op de mezzanin.

We bezochten ook even “het vuurhuis”, een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Er is een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken, een koffiehoek en een bar met uitzicht op de schapenweides en het open landschap. Het zou tof zijn om met de Willemskes hier es een weekendje te vertoeven. Afspraak binnen 2 jaar?

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De volgende dag starten we met een uitgebreid ontbijt helemaal op kosten van Yves en Nele. Woow nu moeten we wel gaan fietsen om al die calorieën te verbranden. Maar het is een prachtige dag om te fietsen en ook al zijn de terraskes hier zeldzaam, we hebben os keigoed geamuseerd.
DSCN0082

Als we terugkomen, gaan we nog even genieten in de privé-sauna en daarna nog even afkoelen met een avondwandeling op het domein. Er zijn hier paardjes en schapen, een speelweide en een open vuurplaats waar de kruiwagen al klaarstaat om volgeladen te worden. Ozzen Danny zou zich hier nogal kunnen uitleven met dieje te vullen 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s