WPZK – Teamdag 2014

Alle collega’s  van de wachtpost Zuiderkempen werden uitgenodigd voor een teamdag en gisteren ontvingen van onze hosst,  Mss Muys,  nog een  mailtje met de instructies. De 1ste instructies spraken mij in elk geval wel aan 🙂

 Goed humeur, honger, zin in fun!

We starten om 9 uur; de planning is krap dus we geven gas..

Eerst is er een opleiding voorzien aangaande nieuwigheden, tips en advies, taakverdelingen, en nog meer. Op deze manier registreren we de aanpak van collega’s en leren we van hun visie in soms toch wel uitzonderlijke situaties die zich kunnen stellen op de wachtpost. We leren van een dokter hoe een EKG-toestel werkt en we krijgen een basisopleiding over de medische apparatuur, aanwezig in de kabinetten. Het is allemaal heel intressant en nuttig om onze taken weer met dat tikje meer kennis te kunnen vervullen. Een stetoscoop is bij iedereen wel gekend maar er zijn ook nog een otoscoop,een doppler  hechtingssetjes,…

Na een lekkere lunch van broodjes met slaatjes en vers fruit volgt een instructie-opleiding door dokter-bestuursleden aangaande telefonie, medische adviezen en herkenning van alarmsymptonen. Dit is voor mij alvast meer dan welkom want het is niet altijd evident situaties in te schatten en met “gouden regels” heb je alvast iets om op terug te vallen bij twijfel.

Daarna is het tijd om onze benen te strekken. We gaan namelijk op stap, gewapend met een GPS, op expeditie Geel. We worden in groepjes verdeeld om de locatie van de schatkist te zoeken aan de hand van een code. Rustig de instructies lezen is er niet bij.. we willen natuurlijk winnen en dan moeten we zo rap mogelijk starten.

De 1ste vraag is alvast ni zo gemakkelijk. Het antwoord is niet te vinden dus we roepen een hulplijn in maar die is onbruikbaar. Maar niet gepanikeerd, de anderen staan hier ook nog wat “op hun stappen terug te keren” en vinden ook niks.

We moeten beslissen en we besluiten ons antwoord dan te gokken wat natuurlijk niet goedkomt. De laatste gok is eindelijk correct en met veel enthousiasme starten we dan onze zoektocht.

We hebben het principe nu wel door en dat maakt het wel plezant… Maar zo’n zoektocht moet je toch niet onderschatten. Telkens kunnen we aflezen hoever we naar ons volgend tussenpunt moeten stappen en dat varieert tussen 300m en 8999km. Ik heb zo’n GPS nog nooit gebruikt, de coördinaten zijn ingetikt en we vervolgen onze weg richting station.. tot Mieke de GPS weer overneemt.. 8999km kan niet kloppen eh Rita 😦 Had ik natuurlijk niet opgemerkt maar we hadden eventueel de trein tot Barcelona kunnen pakken eh 😛

De hele zoektocht zou 2 km bedragen als je niet te veel fout loopt… we moeten flink doorstappen maar komen de correct Coördinaten van het eindpunt wel oplossen.

Op de laatste locatie zouden 4 jaartallen te vinden zijn die we elk moeten herleiden tot één cijfer om de code van het slot te vinden… het is al 18u15 dus we zijn al te laat voor ons diner. Maar we geven niet op: we zullen doorgaan en we vinden de schatkist! Spijtig dat we de code niet konden ontcijferen dus ik doe nog een poging om een collega te verleiding om het geheim prijs te geven en ik stuur een SMS “Wat fijn dat jullie de code al hebben.. Ik sta hier wa te wenen, snik. Heb medelijden met de oudjes. Wat is die code toch?” Het is toch een team-dag niet?

Maar we hebben een winnaar.. Er is een team dat de code kraakt maar niet weet dat je stickers moest zoeken om de locaties te vinden. Raar maar waar. Proficiat!

En dan is het dinner-time en wordt het nog een gezellig avond. Bedankt collega’s en Mss Muys.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s