Investeren in implantaten

Spaarcentjes op de bank brengen niet veel meer op. Beter investeren in vastgoed, aandelen kopen of pensioensparen? Wij investeren in mijn nieuw gebit:-)

Na de geslaagde botopbouw is de volgende stap: implantaten, titatnium kunstwortels, plaatsen. Vandaag is het zover. Dr Claeys gaat ervoor zorgen dat het allemaal vlot verloopt; hij is gespecialiseerd in implantologie. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en ik kijk er niet echt naar uit.

Eerst worden enkele, soms toch wel vervelende, prikjes gegeven zodat mijn bovenkaak volledig verdoofd is. De assistente stelt me gerust en maakt rustig alles klaar terwijl de verdoving kan inwerken. Er wordt een doek over mijn bovenlichaam en hoofd gelegd en nog een hele tafel vol met instrumenten klaargezet. Spannend en helemaal niet leuk 😦

Dr Claeys is wel heel rustig en zegt altijd wat er gaat gebeuren. Eerst worden de haakjes van de botopbouw allemaal verwijderd. Hij vijlt en wringt en het voelt alsof ze heel mijn tandvlees eruittrekken. Ik mag toch wel een beetje overdrijven ook eh 🙂 Dan gaat hij boren; gaatjes maken op de plaats waar de implantaat geplaatst moet worden. Er zijn verschillende maten van dikte en diepte dus dit is millimeterwerk. Uiteindelijk wordt de inplantaat eringeschroefd. Hiervoor komt nog een 2de assistente helpen. Hopelijk is het nu vlug voorbij want het lijkt alsof ik hier al een hele morgen met mijne mond wijd open lig. Maar hier wordt alles netjes afgewerkt wat het werk voor de tandarts nadien vergemakkelijkt. Het overbodige tandvlees wordt bijgewerkt en dan voel ik dat er gehecht wordt. Nog een klein beetje extra verdoving is nodig om alles zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.

Man, wat ben ik blij dat dit achter de rug is en dr Claeys zegt me dat ik het goed doorstaan heb, wat me natuurlijk ook nog een beetje trost maakt.. 😛

Ozzen Eric is net op tijd terug om de foto te bekijken.

Na nog wat does en donts ben ik blij dat we huiswaarts mogen keren. De rit duurt precies heel lang want ik wil ne pijnstiller. Thuis installeer ik me in de zetel en start met de nog te bekijken afleveringen van mijn favoriete serie The Mentalist. Vandaag mag ik enkel vloeibaar voedsel eten en koude dranken. Goed voor mijn dieet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s