1 november met een zomers tintje

Afspraak met de schoonfamilie voor onze jaarlijkse wafelenbak. Tante Mieke, nonkel Sus en Tant Anna met nonkel Gust zijn opnieuw geïnviteerd dus de tafel is goed vol.

Eric was al vroeg in de weer om de harde wafels te bakken en de deeg voor de beslagwafels te bereiden. Hij stond er dit jaar grotendeels alleen voor want zelf was ik nog slapjes ondanks mijn lekkere sapjes.

Het is supermooi zonnig weer. In de buurt was zelfs iemand zijn gazon aan’t maaien op 1 november. Blijkbaar is het de warmste 1 november sinds 1901 en ze konden met zijn allen in de veranda neerzijgen om bij te babbelen. Ozze va was precies ni echt fit en raakte amper tot in ’t salon.

Het beslag rijst supergoed en rond half 5 kon Eric starten met de warme-wafelenbak. Met 2 wafelijzers lukte het wel om de bende stil te krijgen. Hoe werkt da nu juist: wel er zijn 4 warm wafels per bakbeurt en degene die er geen te pakke kreeg, moet niet wacht met smullen maar kan van een harde wafel smikkelen, lekker met boter en suiker. Er werd opgemerkt dat de harde wafels niet zo ‘taai’ zijn als anders. Inderdaad, ozzen Eric had het recept aangepast: in plaats van gesmolten boter, heeft hij boter in klontjes gebruikt.

Ozze va eet wel een wafel mee maar we merkten dat het echt ni goed gaat. ’s Avonds geraakte hij met moeite recht uit de zetel. Leo en An reden nog even langs om hem in bed te helpen.

Deze morgen sms’te ozzen Danny dat ozze va zich ni beter voelde. De dokter van wacht werd gecontacteerd en hij stelde een onregelmatig hoog hartritme vast dus voor verder onderzoek schrijft hij een verwijsbrief voor ’t ziekenhuis. De thuisverpleegster verzorgt ozze va nog en de ambulance is ondertussen ook al gearriveerd. Ik rijd met hem mee naar ’t ziekenhuis en Drea is opgetrommeld om zijn bazaske klaar te maken.

Op de spoed zorgt men ervoor dat hij rap geholpen wordt. De verpleging prikt een infuus, er wordt bloed getrokken, de monitor en bloeddrukmeter worden aangesloten, en omdat ozze va zo kortademig is, komt er direct een dokter kijken. Hij krijgt zuurstof bij en een medicament in zijn infuus om vocht af te drijven.
Ondertussen is ozzen Eric ook gearriveerd en de dokter stelt VKF vast. Daarom krijgt hij alvast nog een medicament om zijn hartritme te vertragen. Er wordt nog een foto van de longen genomen en nu nog de bloedresultaten afwachten. Ozze va ondergaat dat allemaal gewillig en al vlug merken we dat hij wat minder piept en de medicatie werkt.

Rond 14u komt een dokter van geriatrie hem nog even onderzoeken. De thuismedicatie wordt nagevraagd, net zoals daarstraks, maar werd niet genoteerd zodat we ozzen Danny nog even opnieuw moesten opbellen. Er wordt antibiotica opgestart omwille van een ontsteking in ’t bloed en omdat ze hoort dat er iets niet helemaal in orde is met zijn linkse long. Het is zeker geen longontsteking maar men gaat geen risico nemen. Nu is hij klaar om naar zijn kamer te gaan waar ze hem installeren als een “prins”, zegt de verpleegster.

Een gedachte over “1 november met een zomers tintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s